[]

Logitech mouseda tekerlek tıklaması çalışmıyor.

Logitech M185 marka kablosu mouse sahibiyim.

Dün akşam durup dururken tekerlek tıklaması (tekerlek ile tıklayınca sayfaları yeni sekmede açma zımbırtısı) çalışmamaya başladı.

Logitech teknik desteğine yazdım, "bizim mouselarda böyle bir özellik yok, tarayıcınızla ya da güncelleme sonucu oluşmuş olabilir" dediler.

Israr ettim, "3 tarayıcı kullanıyorum, windowsda da çalışmıyor. Güncelleme vs olmadı bu süreçte" dedim.

Adamlar, "böyle bir özelliği yok bu mouseun" diye ısrar ettiler.

Orijinal mesaj; "Bizim urunumuzde olan bir ozellik degil. Urunun Windows suruculeri ve Windowsunuzda bulunan 3. sinif suruculeri kullanir. Linki farkli sekmede acma ozelligi Klavye ve fare kisa yontemi olan CTRL + Sol Tustur. Ancak farede bu tarz eklem yaptigimiz bir yazilim yok. Logiteche Ait Setpoint yazilimiyla dahi CTRL + Sol Tus atmasi hic hir sekilde hic bir dugmeye atanamaz. Bu tur atamalar sadece oyun urunlerinde olan Macro yazimiyla olur. Windows veya icinde bulunan tarayici suruculerinin ayar degisikligi yada guncellemeleri bu tur degisikliklere neden olanbilir. Malesef Logitechle ilgili bir sorun olmadigi icin yardimci olamayiz."

teknik destek beni sallamadı diyeceğim ama böyle ısrar edince bu tezi çürüttüm kendimce.

bu neden böyle oldu bilgisayar kurtları? nasıl çözeriz?

 
sayfanın boş bir yerinde orta tuşa basınca serbest gezinme şeysi aktif oluyor mu. (mouse'u yukarı aşağı götürerek sayfayı aşağı yukarı kaydırma)


  • janavarorion  (18.04.14 17:16:29 ~ 17:16:45) 
@janavarorion yok hocam o da çalışmıyor.


  • livaneli kadir  (18.04.14 19:52:23) 
sert bas bakim.


  • melancholia  (18.04.14 19:54:48) 
@melancholia herhangi bir değişiklik yok


  • livaneli kadir  (18.04.14 20:09:58) 
Baska bi fareyle dene. Baska fare calisirsa kendi fareni ac. Orta wheelin aksinin degdigi dugme var. Onu cimbizla kanittir. Altince metal bir plaka var. Onu biraz buk. Geri topla. Olursa senindir olmazsa hicbir zaman senin olmamaistir.

Yeni fare al en kotu.

Ama oncd baska fareyle dene. Esten dosttan komsudan..
  • wiillii  (18.04.14 20:17:33) 
Dedigim olay su. www.redferret.net

Double clicking diye de gecebilir. Calismayan tus diye de gecebilir. Konu ve neden genelde ayni. Logitechte cok yasaniyor zaten.
  • wiillii  (18.04.14 20:20:46) 
@wiillii hocam video çok ilginç...
açmaya çalıştım açamadım ama şimdi yeniden taktım pili denedim, çalışmaya başladı. eyvallah.

  • livaneli kadir  (18.04.14 20:38:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.