[]

yüksek lisans başvuruları hakkında

yeni mezun olaraktan, bilgisayar alanında yüksek lisans yapmak istiyorum. artık tezsiz yüksek lisans olur falan tam bilmiyorum. bu tezsiz yüksek lisans denen şey, yüksek lisansa eş değer midir? yani bunu bitirip bi yere başvurduğumda, hadi oradan sen tezsiz yüksek lisans yapmışın gibi bir durum olur mu?

istanbul, izmir, kocaeli, sakarya, ankara veya trakya'daki üniversitelere başvurabilirim. oradaki üniversitelerle ilgili bilgi-tecrübeleri olanlar yardımcı olabilir mi? kendi bölümüm çevre müh. olduğu için sanırım bilgisayar alanında sadece tezsiz yüksek lisans oluyor. kendi üniversitem olan sakarya üniversitesinde araştırdım öyle. tezsiz e-bilişim diye bir yüksek lisans uygulaması var, dersler hoşuma gitti açıkçası. üniversitenin bilgi işleminde çalıştığım için dekandı falan baya tanıdık var, onlara sordum, o bölüme kesin girersin rahat ol dediler. lakin ben öncelikle istanbul'da bir üniversite istiyorum. itü'ye baktım sitesi güncel değil, ön kayıt demişler bir de, mayıs civarı falan, e ön kayıt için diploma istiyolar falan kafam karıştı. bir hocamdan öğrendim ki, benimle aynı bölümden arkadaş şu an itü'de yüksek lisans yapıyor, üstelik ortalaması da pek iyi değilmiş, mülakatla girmiş yani. mülakat bu derece önemli midir?

son olarak tekrar söyleyeyim, bilenler kendi üniversitelerinin başvuru tarihlerini yazarlarsa süper olur, itü'nün sitesi güncel olmayınca aramaktan soğudum açıkçası. he bir de bu tezsiz yüksek lisansın fiyatları nedir? saü e-bilişim dönem başına 1500 tl dedi, ki bu bence çok uygun. ikinci öğretime bile zaten dönemlik 800 falan veriyordum.

 
yüksek lisans diplomamda tezli tezsiz diye bir şey yazmıyor. tezli yaptım ama tezsin yapanların da diplomasında özellikle belirtildiğini sanmıyorum.


  • kibritsuyu  (03.06.09 14:31:10) 
Yüksek lisansı kariyer basamaklarında daha hızlı ilerlemek amacıyla yapıyorsanız tezsiz olmasının pek bir önemi yok işverenler açısından. Ha sonra doktoraya devam ederim, akademik kariyer yaparım derseniz, o zaman biraz problem olabilir. Olacak diye bir şart yok ama tezli yapmış adamı tercih edebilir üniversiteler.


  • sui  (03.06.09 14:39:26) 
Mesela İtü'de tezsiz yüksek eğitimi veriyor ancak doktora için tezsiz yüksek lisans mezunu öğrencileri kabul etmiyor.


  • pijamaliantigone  (03.06.09 16:14:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.