[]

lanet olsun kararsızlığa, yanlış kararlara

kısa kesmeye çalışacağım.

istemeye istemeye öğretmenlik okudum, şu an ingilizce öğretmeniyim ama farklı bir dalda çalışmak istiyorum. esas amacım yurtdışında çalışabilmekti. bunu daha kolaylaştırmak için aöf'den 2 yıllık bir bölüm okuyayım demiştim, insan kaynakları yönetimi seçtim. ama şimdi napıyorum ben ya düşüncesine girdim. sanki halkla ilişkiler ya da medya ve iletişim gibi bölümlerin önü daha açık gibi geldi. gerçi aöf'den 2 yıllık bölüm bitirmiş birinin önü ne kadar açık olabilir, orası da var. ama ne bileyim, yurtdışı için mesela, tek başına 3 dil de bilsem, öğretmenlik diplomasıyla bir işe yaramıyor. insan kaynakları da sanki biraz daha ülkenin kendi durumuyla ilgili gibi ama halkla ilişkiler ya da medya ve iletişim gibi bölümler, bilinen dillerle de birleşince çok daha avantajlı olacakmış gibi geldi. araştırdım, bölüm değiştirme de yokmuş.

ne yapayım ki ben? aslında almanyaya da yeniden üniversite okumak için başvuruyorum bu dönem. olursa zaten gideceğim ama bu da içimde kaldı şimdi. galiba sap yiyip saman sıçmak böyle bir iş.

 
hacım ne kasıyorsun bu kadar. git yabancı bir kız bul öyle git yurtdışına. ötekisiyle yurtdışına açılamazsın.


  • clementine  (17.04.14 12:34:38) 
cesario, zaten lisans mezunu olduğum için sınavsız 2. üniversite olarak okuyorum. o yüzden ygs, öss, lys, yds, höögeeseeye gerek yok.


  • letheavendangered  (17.04.14 12:39:28) 
Hacı durumun acı. Senden bi cacık olmaz. Saydığın bölümleri bitirsen tr'de bile işine yatamaz ki yurt dışında nasıl yarasın. İngilizce akıcı konuşup anlayabiliyorsan, erkeksen benzincide pompacı, kızsan sekreter olup o şekilde denklik falan uğraşcan. Aksi halde zrrt


  • vfgerty  (17.04.14 13:34:33) 
nick the chopper, hedeflediğim yer batı avrupa ülkeleriydi, şimdiyse tek hedefim, almanya/bayern. spesifik olmaktaki sebebim, hangi yolu izleyeceğimi tam olarak henüz bilemesem de ne istediğimi bilmem. ama orda zaten denklik bile vermiyorlar türk öğretmen diplomalarına.

türkiyede öğretmen olmak istesem sorun yok. neyse ki öğretmenlik için daha şimdiden çok güzel deneyimlerim var ve iş aramadığım halde bana teklifler geliyor. bunu kendimi övmek için değil, aslında türkiyede öğretmenliğin, hele ki ingilizce öğretmenliğinin çok da zor olmadığını göstermek için yazıyorum. özel eğitim kurumlarında yabancı hoca çalıştırma furyası yavaş yavaş sona eriyor. çünkü bugüne kadar gelip de native diye öğretmenlik yapanların çoğunun aslında amerikada üniversite bile okumamış olanlar olduğu gerçeği iyice su yüzüne çıktı. ha böyle olmayanlar yok mu, tabii ki var. ama insanlarda hep bir önyargı oluştu - özellikle de işi bilen kesimde.

ancak ben öğretmen olarak devam etmeyi hiçbir şekilde istemiyorum. bu işi yaparken mutsuzum. mutsuz birisi de verimli çalışamaz. ben de verimli olduğumu düşünmüyorum. daha canla başla çalışacağım o kadar çok pozisyon-şirket var ki, bir şekilde oralara girebilsem, her ay ayın çalışanı olmayı garantileyebilirim :))

ama işte sorun, o mutlu olacağım pozisyonlara adım atmakta. sertifika aldım, ikinci bölüm okuyorum, tamam belki ikisinin de geçerliliği yok kayda değer. ama başka nasıl yapabilirim ki?

yurtdışı işi de okuldan başka şekilde olmayacak.
  • letheavendangered  (17.04.14 14:26:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.