[]

şirket hesabından kişisel şahıs hesabına para aktarımı?

oluyor değil mi? normal prosedür işliyor yani.




 
aynen, havale şeklinde yapılıyor. (başka banka ise eft)


  • nereye bu gidis  (17.04.14 09:39:00) 
olur da, açıklaması olması lazım.

1. personel ise, sadece maaş veya avans diye verilebilir.
2. şirket ortağıysa, şirketin borç ödemesi veya kar dağıtımı olarak gösterilir.

bu formatlara sokulamıyorsa, sıkıntı olur. özellikle yüklü miktar geçilmesi sıkıntı yaratır, resmi muhasebede gösterilmek zorunda o işlem ve açıklaması da tutarlı olmalı.

300-500 TL bir şey olmaz. 300-500 bin pek olmaz (açıktan nakten verilir o tür meblağlar)

(şirketin şahıs firması olmadığını varsaydım. THP kullanılan bir şirket değilse, ko kötüne...)

(edit: şirket hesabı diye şahsi maaş hesabına diyorsanız yuh. şirkete ait banka hesabı anlaşılır "şirket hesabı" kelimelerinden)
  • 507  (17.04.14 09:39:33 ~ 09:41:52) 
maaş ödemesi dışında bir aktarımsa pek hoş karşılanmaz. açıklama olması lazım "şuna istinaden" diye ve o şeyin belgesi (faturası) gerekir. ha muhasebeci bir şekilde halleder ama büyük ihtimalle "bundan sonra yapmamaya özen gösterelim, parayı internetten aktarmayın elden çekin" der.

sonuçta devletlerin şirketlere ortak olduğu gerçeği var. ortağın da maaşın harici aktardığın her paranın hesabını soruyor/sorabiliyor.
  • brotha b  (17.04.14 10:15:50) 
halleder amk. şirket sahibi her haltı yer, cezayı sokmasınlar diye muhasebeci halleder bunları hep. siz kafaya takmayın. muhasebeci nasıl film etsem diye saçlarını döker, siz istediğiniz yere para yollarsınız açıktan.


  • kibritsuyu  (17.04.14 10:51:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.