[]

Nabız Ölçer Alıyorum, Bi Baksanız...

Düzenli spor yapmaya başlıyorum, ve hatta başladım. Gerekli birkaç şeyle beraber nabız ölçer de almak istiyorum. Adam gibi olanları birkaç yüz liraya kadar çıkıyor, çok da şahaneler ancak benim için oldukça lüks ve gereksiz olacak.

Bir de vereceğim linklerdeki gibi olan birkaç ürün var ve fiyat farkı kafada soru işareti oluşturacak cinsten. Ölçümü doğrudan değil sensörüne parmakla dokununca yapıyor. Bu sonuca ne derece güvenebilirim? Çünkü akıllı telefonlar için de birkaç uygulama denedim, sonucu kalp atışlarım değil ortam ışığı belirledi diyebilirim.

Sizce bunlar işimi görür mü?

urun.gittigidiyor.com
urun.gittigidiyor.com

 
Decathlonda 60 lira civarına olanlar iş görüyor. Kamerayla ölçen appleri diyorsan onlar uyduruk zaten. Applerin telefona takılan kalp monitörleri var onlar da pahalıdır. Bunlara güvenemedim.


  • Lim5  (17.04.14 01:45:58) 
Evet kamerayla ölçenler... Runtastic'in sport trackerlarını kullanıyorum, nabız ölçerini de görünce pro apk'sını bulup bi denedim, bi ara tutarlı gitti ama bi keresinde 15 dakika ip atladıktan sonra nabzımı 38 ölçtü =))

Bende de dolayısıyla şüphe oluştu, saatte de parmak temasıyla ölçüm olacak, o da arada sapıtır mı diye. Merak ettiğim bu.
  • marjory  (17.04.14 02:07:07) 
gogus kismindan bantla baglanan sensorlu saatlere bakin. en dogru sonucu bunlar verir.


  • a340  (17.04.14 09:15:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.