[]

korkarak uyanmak

uyku eziyet oldu bana. kabus görüyorum, rüyamda bağırıyorum, hemen kalkıp bütün evi kontrol ediyorum. içim rahat etmiyor, sanki eve hırsız girecek ve aileme zarar verecek paranoyam var sürekli. birkaç kez yaşıyorum bunu. karabasan oluyor bazen de. napayım duyurucular?




 
evlen, yanında kocan olsun :D


  • fayfim  (16.04.14 23:57:16) 
gusul abdesti al, saka saka. sarap icip uyu. daha derin uyursun.


  • evegirmekistemiyorum  (16.04.14 23:57:48) 
karabasan diyorum napacak karabasana kocam?


  • rock n roll  (16.04.14 23:59:18) 
Klise bir duyuru yorumu olarak: profesyonel yardim al.

Gonlumden gecen: uc kulhuvallah bir elham.
  • damdanakan  (17.04.14 00:03:51) 
uyandırırsın evi o kontrol eder, sen de devam edersin uykuna :D

yatmadan yarım saat önce bir yarım atarax at. belki faydası olur.
  • fayfim  (17.04.14 00:04:00) 
fayfim, evde hırsız varsa, kocamı riske atamam. onu da kendimi de koruyacağım. iş başa düşerdi.


  • rock n roll  (17.04.14 00:07:11) 
aslında evde hırsız varsa falan çıkıp aramak en yanlış şey. ben hep tüfeğimi uyanınca elimin hemen uzanabileceği bir yerde tutardım. yatak odasında topuğundan adam vurmanın cezası yok biliyorsunuz. geleceği varsa göreceği de var sayın hırsızın :)

o yüzden bir soğan erkeği değil de adam gibi bir erkek bulursan onu korumana da gerek olmaz. kabuslarında yardımcı olur mu bilmem tabi :)
  • fayfim  (17.04.14 00:15:59) 
benim olduğum yerde kimse hırsız kovalayamaz, bana bıraksın :)


  • rock n roll  (17.04.14 00:19:46) 
ne bencilmişsin be. bütün adrenalini kendine saklıyon.


  • fayfim  (17.04.14 00:30:09) 
semtindeki hırsızlık oranlarını öğren, polise gitsen yardımcı olurlar bu mahalleye taşınmayı düşünüyorum nedir hırsızlık falan var mı diye sor olup olmadığını yani gerçekleri öğren.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (17.04.14 00:38:21) 
sanırım profesyonel bir yardım mantıklı çünkü bunlar atak krizi gibi. yani sen farkında olmasanda bilinçaltına o korku yerleşmiş bir şekilde bu belki kapın sağlam değildir ya da ne bileyim evin alt kattadır vs. falan ile girmiş olabilir bilinçaltına ama kendimce bir önerim eve şöyle 1 hafta kendini güvende hissettirecek bir misafir çağırıp ağırlayabilirsin... o sırada da telkinlerle yenersin bu durumu sanıyorum ....
ama belki hiç değerlendirmediğimiz e şıkkıdır cevap : evlilik zamanııııı :D

  • gündüz m  (17.04.14 01:10:30) 
düşünmemeye çalış hırsızları. yatmadan önce seni mutlu edecek şeyler düşün. geçen yaz benzer durumdaydım. salonda yatmaktan belim bükülmüştü. kendimce güvenlik önlemlerini arttırdım. kapı kilidini yeniledim, kanca taktırdım. bir de koca ayakkabılığı kapının arkasına çekiyordum. bir arkadaşım cam şişe koyuyordu kapının arkasına, ses çıkarması açısından. evde kedi olunca o işe girişememiştim ben. olacakla öleceğin önüne geçilemez neticede. rahat olmaya çalış.


  • biliyorum ki ben  (17.04.14 01:19:07) 
Karabasan aşırı zihinsel ve fiziksel yorgunluktan da kaynaklanır.
- Yatmadan 3-4 saat önceye kadar çay kahve tarzı uyku kalitesini düşüren şeyler içme
- Oynuyorsan zihnini yoran oyunları bırak(candy crash mesela tavsiye etmem)
- TV'de seni direkt ya da içten içe rahatsız edecek şeyleri seyretme (haberler başta, gerilim filmleri...)
- Sakin, dilini bilmediğin yabancı müzikler dinle. (Sözler de duygularını zıplatabilir)
- Özellikle yatmadan önce internette haber sitelerine, gündemi takip eden sitelere filan girme, kedi ve bebek videoları seyret.
- Kedi al, sev.
  • atatapiti  (17.04.14 09:14:38) 
Sırt üstü uyumamaya çalış, yatmadan önce yemek yeme ya da çaylar kahveler içme, spor yapmak gerçekten işe yarıyor, uyumadan önce de telefonu ya da bilgisayarı açıp sakin müzikler, deniz dalgası/yaprak hışırtısı/odun çıtırtısı filan dinleyebilirsin.


  • pandispanya  (17.04.14 09:20:32) 
benim esime de aynisi oluyor. evlenmeden once de vardi(varmis da) evliligin baslarinda rahatladi gibi oldu simdi yine basladi. soyle bir sey de ekliyeyim, evliligimizin basinda rahatti, stressizdi o ilk evlendikten sonra, simdi baska bir ulkedeyiz ve is ariyor ama dil problemi oldugu icin bulamiyor. evlenmeden once baba evinde de devamli problem yasiyordu. stres olabilir diye dusunuyorum sebebi.


  • beriberi  (17.04.14 09:25:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.