[]

pet shop'lardaki açık mamalar

Ya da genel olarak kedi maması...

Kedime market maması alıyorum ama idrar tıkanıklığı yaptığını duydum, duyuruda da biri yazdı. Profesyonel mamalar ise aşırı pahalı, özellikle benim obur kedim için.

Eminönünde falan olanları sormuyorum ama büyük pet shoplarda (içinde veterineri falan olan) açık satılan kedi mamaları var, profesyonel mamaların açık hali oldukları iddia ediliyor doğru mudur? Doğru ise yarı yarıyadan bile daha hesaplı o mamalar, onlardan alabilirim.

Profesyonel mama ve market maması arası birşey yok mudur? Cat's choice demişlerdi kullanan ve memnun kalan var mı? Ya da "şu market maması en az profesyoneller kadar iyidir" diyen.

 
market maması dediğiniz whiskas mı yoksa kuru mamalardan mı?


  • ozdek  (03.06.09 08:11:59) 
market mamaları genelde kediler daha severek yesin diye tuz yoğunluğu yüksek üretilirler ve haliyle ilerleyen yaşlarda böbrek problemlerine neden olurlar. o açık mamalarla market mamaları arasında hiçbir fark yoktur inanın, istisna olarak bazı pet shoplarda profesyonel mama firmalarının paketi patlak veya sorunlu olduğu için defolu sayılan mamalarının açık olarak satılması mümkün ama onu da gerçekten hatırlı müşterilerine saklarlar. eğer profesyonel mamalar sizin için çok pahalıysa bu mamaları alıp kedinizin böbreklerini yoracağınıza kendi hazırladığınız basit mamalarla beslemenizi öneririm.


  • sirena  (03.06.09 10:01:16) 
pro mamayı açık satan petshoplarda var. mesela arkadaş pet. napıyorlar da ucuz satıyorlar dersen 12-18 kiloluk paketleri toptan alıyorlar. o sayede kilo başına baya karlı fiyat ediniyorlar.


  • darknum  (03.06.09 11:12:04) 
@ozdek:tüm mamaları kastetmiştim, bonnie, whiskas, kite kat vb. Kuru ya da ıslak.

@sirena: içine altın tozu bile koysam evde yaptığım mamaları yemiyor benim kedim. Kaç kere denedim açlıktan ölme pahasına da olsa yemedi.

Vatan caddesi üzerinde büyük bir pet shop var, oranın açık mamaları hakkında bilgisi olan var mı? bana güvenilir göründüler, kutuların üzerinde markalar falan vardı.
  • hayali arkadaş  (03.06.09 18:57:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.