[]

Siz olsanız napardınız?

arkadaşım akşam aradı, bir arkadaşına acil para ihtiyacı olduğunu, ertesi gün geri ödeyeceğini ve kefil olduğunu söyledi, benimde sevdiğim bir arkadşım olduğundan güvendim, ve hesabına istediği parayı havale ettim...Ama geri ödeme kısmında ses seda yok herhangi bir dönüş olmadı...
napcamı bilmiyorum arayıp istemeyede cekiniyorum siz olsanız napardınız ya da napıyorsunuz??



 
Gider o paralar genelde.. Ama umudunu kaybetme, ara ne olmus sor bakalım.


  • anonymice  (16.04.14 21:07:52) 
Ay sinirim bozuldu :)

Benim actigim son duyuruya bak lutfen.
Alem got olmus ya.
  • terra rossa mia  (16.04.14 21:27:02) 
artık verdim gitti geri alma konusunda napabilirim, ara sor diyorsunuz nasıl sorayım sorarken ne diyeyim


  • runlolarunn  (16.04.14 21:42:23 ~ 21:42:46) 
Geri odeme tarihi belirlediginizden ve o muhlet doldugundan arayip, "konustugumuz sure x zamandi, neden geri odeme olmadi, hayirdir?" Diye sor.

Hem borc veren biziz, hem de ezik ezik mazeret dusunen.
Halla hallaaa.
  • terra rossa mia  (16.04.14 21:47:51) 
ebeni sikerim parami getir de.

yahu ne diyeceksin haci! madem yakin arkadasin noldu bizim para donmedi benimde kullanacagim yerler var de. niye bu kadar gerilim yaratiyorsun kendinde.
  • anarquia  (16.04.14 21:50:34) 
bu borç işleri çok kötü ya. benimkiler hep bir bardak su içmekle sonuçlandığı için artık ben de vermiyorum. hastalık olur filan o ayrı ama gerisine de "ayağını yorganına göre uzataydın" diye söyleniyorum içten içe.

şimdi senin durumunda dendiği gibi "iş halloldu mu ne yaptınız" vs diye konuya direkt gir bence de. o an acil diye hemen yolladığını ama senin de o paraya ihtiyacın olduğundan filan bahset. gıcık bir konu ama yapacak bir şey yok. inşallah arkadaşın unutmuştur da sen hatırlatınca yollar hemen paranı.
  • dust in the wind  (16.04.14 21:51:03) 
Buradan akıl vermesi kolay da insanın başına gelince zorlanıyor tabi. Acaba verdiğim parayı istersem dostluğumuz bozulur mu diye takılır insanın aklına. Aslında parayı isteyerek dostluğu sakatlama ihtimalini yaratan o, geri ödenmeme halinde. Şu anda da tam bu gerçekleşmiş. Tabi maddi durumunuz falan nasıl bilmiyorum, miktar ne kadar, vs. bunlara göre bir şeyler farklı düşünülebilir.

Problem yalan söyleme sıkıntısı. Başta param yok diyememek, şimdi de çok acil para lazım, ödeme yapmam lazım demek gibi. Belki kötü bir niyet yoktur ortada ama söz verilen tarihte en azından ödenememe durumunu arayıp söylemesi gerekirdi. Kendi paranıza ihtiyacınız olduğunu ve bunun için gerekirse yalan söyleyin.

Bir tehlike de şurada, başıma geldi, şimdi atıyorum bin lira verdin. Sen paranı geri beklerken ya bi beşyüz lira daha lazım, memleketine gidecekmiş, bir hafta sonra paranın tamamını alıp verecekmiş türü tuzaklar olabilir. Kanma.
  • transall  (16.04.14 21:58:35) 
Aradan biraz zaman geçtikten sonra olayı hatırlatıp sormanda bir mahsur yok bence. Sonuçta direkt arkadaşından istemeyeceksin parayı, "Para lazım oldu arkadaşın parayı gönderebilir mi?" gibisinden söylersin. Hemen ilk günün akşamı para gelmedi diye panik yapma.


  • mountaincat  (16.04.14 22:05:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.