[]

Yemek Paylaşalım Mı ?

Evet ders çalışırken aklıma bi fikir geldi :)evde artan yemeklerimizi paylaşalım diye bi grup açtım. şöyle ki :

Grubun amacı, evde kalan fazla yemeklerinizi karnı aç olanlarla paylaşmak. Veya tek başınıza yemek istemiyorsunuz diyelim bi öğünü, paylaşın. Bazen 3 kişilik yemek yapıyoruz yiyemiyoruz. Ya da misafir geliyor, ertesi güne birsürü yemek kalıyor. Paylaşmak her zaman güzeldir. Çöpe neden gitsin ki zaten güzelim yemekler ?

gelin siz de bence.

www.facebook.com

sevgiler..

 
Vala o kadar açım ki şuan seni bile dilimleyebilirim :) Düşünce güzel..


  • redeath  (16.04.14 11:57:05) 
böbrek.avi


  • fatal error  (16.04.14 13:10:32) 
börek.avi


  • evilinacloset  (16.04.14 14:17:32) 
düşünce tabii ki çok güzel ama bana çocukken şöyle öğrettilerdi: kendi yediğin, yiyemediğin için yarım bıraktığın şeyi başkasına verme.

benim dedem uzun sakallı, paraya pula hiç düşkünlüğü olmayan, sabah akşam işte kuran risale falan kasan bi amca. bir gün çocuğun biri bunu dilenci zannediyor her nasılsa ve yarım kalan dönerini dedeme vermek istiyor, aç olduğunu düşünerek.

ben "aa ne kadar hoş bi jest" diye düşünürken annem çok sinirleniyor, "öyle şey mi olur amın oğlu, bırak dilenciyi ite bile al ben yiyemiyom sen ye diye böyle yemek mi verilir, ayıp değil mi" diyor. o an ben de ona katılıyorum ister istemez. aynı durumda olsaydım karnım doyardı ama gururum çok kırılırdı, kendimi çok değersiz hissederdim diye düşünüyorum.

açıkçası sokakta dilenci zannedilen bir dedenin torunu, hayatı acılar içinde ve sefaletle geçmiş, kendini bildiği günden beri çalışan bir ananın çocuğu olarak hiç elitist olduğumu düşünmüyorum, haliyle "ya ne alakası var kardeşim, çöpe mi atalım o zaman, gururları kırılır diye yemeği vermeyelim mi insanlara, sen nerden bilceksin tabii aq" çıkışını haksız buluyorum/bulacağım.

fazla gelen yemeklerinizi sokak hayvanlarına verebilir veya daha sonra yemek üzere saklayabilirsiniz... eh teknoloji gelişti, ertesi gün yenemeyecek yemek yok neredeyse. neredeyse herkesin evinde buzdolabı var, mikrodalga fırın var, düz fırın var, bissürü şeyler.

yiyemediklerinizi başkalarının önüne koymak iyilikten ziyade kötülük gibi geliyor bana. "ben yiyemedim bunu al sen ye o yüzden, ben yiyebilseydim senin olmazdı zaten" der gibi...

gerçi bu kampanyanın hedefi aç/fakir insanlar mı yoksa karnı acıkan rastgele kişiler mi bilmiyorum ama her türlü hoş değil bence tavır olarak. benim açıkçası skimde olmaz, karnım açken gel kuçu kuçu deseler bile gidip yerim yani gurur murur bana ne olm yemek var işin ucunda, ama herkes öyle değil.

velhasıl bunun iyi niyetli bir proje olduğunu düşünmekle birlikte insanları mutlu etmekten çok kıracağı kanaatindeyim.

(bu sadece eğlence amaçlı, "olm bizde yemek kaldı ya, açsanız gelin de muhabbet edek birlikte yiyek" hareketiyse söylediklerim tabii ki geçerliliğini yitiriyor. ama o haliyle de çok anlamsız, saçma bir şey oluyor bence bu)
  • pescador  (16.04.14 14:29:13 ~ 14:31:20) 
Yemek paylaşırken :
1- Şimdi öncelikle kendi yemeyeceğimiz yemeği başkasıyla paylaşmayalım. ' Artık yemek ' derken bunu da gözönünde bulunduralım.
2- Bi de illa evimizi açmamıza gerek yok yemeğimizi paylaşmamız için. Bi kaba koyup verebiliriz de. Böylece güven sorunu da kalkabilir ortadan.
3- Burda paylaşım yaparken yemeğin fotoğrafını da koyabilirsiniz isterseniz.
4- Şehir, semt olarak paylaşımın altında belirtirsek daha kolay iletişime geçebiliriz.
* Açıkçası grubun amacına kısa vadede ulaşabileceğini sanmıyorum ama yine de denemekte fayda var diye düşündüm.
  • odabundan  (16.04.14 17:07:42) 
pescador +1


  • Bostan  (17.04.14 00:01:58) 
Ben hala açım (patlarrr : )


  • redeath  (17.04.14 07:39:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.