[]

Hatay Defne

Şimdi vaktiyle belirli bir kesim tarafından bu yeni türeyen ilçelerin maiyeti AKP'nin oy arzusu olarak tespit edildi. Hatta bazı insanlar bir adım öteye gidip Adnan Menderes zamanındaki Kırşehir vakasına bile benzetti. Ben bizzat fesatlık olarak gördüm bu tarz yaklaşımları.

Bugün bu mevzular aklıma geldikten sonra tesadüf (bkz: #35928544) numaralı gönderiye denk geldim, gönderi sahibi aynen belirttiğim gibi Hatay - Defne demiş, Adnan Menderes demiş. Açtım baktım son yerel seçimlere;
secim.haberler.com

AKP'lik bir durum göremedim.

Bu şekilde fesatlıkla yaklaşılıp, daha sonra kapak edilen başka ne olaylar vuku buldu ülkemizde merak etmekteyim. Hatırlatacak arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi bir borç bilirim.

 
kapak arama durumunda değilim. ancak yapılan her atraksiyon her zaman istenen (akp tarafından) sonucu vermeyebilir. izmir'de de geçen seçimde (son değil ondan önceki) izmirde daha fazla yeri alabilmek için ilgisiz ilçeler ilgisiz belediyelere bağlandı. çok emin olmamakla birlikte bornova'da çeşitli bölünmeler oldu. sonuç ne? yine izmirde chp aldı. ama bu tür bölünmeler kaynaklı sonuçlar almışlardır kesin olarak. mesela büyük şehir yasası mıdır nedir öyle bir çaba ile köyde verilen oy bile bşbaşkanı seçimine dahil edildi. bu neden yapıldı?çünkü şehirli akpyi istemiyor ama köylünün (büyük kısımının)muhafazakar olması nedeni ile tercihi akp. b şehir yasası çıkmasaydı chp izmirde 65 filan alırdı mesela bence... bunun gibi işler.


  • ben smyrna  (16.04.14 02:30:16) 
valla hatay'da kapaklık bi durum olmadı, bütün ilçeler kaydırıldı, zaten chp'nin olan bütün ilçeler birleştirildi en mühim örneklerden biri defne işte, başlı başına ilçe haline getirildi adamlardan tek tük akp oyu çıktı, %82 mı ne chp aldı oy. defne antakya'ya bağlı olsa üstüne basa basa "biiizz aldııık biiiiz" diyemeyeceklerdi.

adamlar karaağaç'ı iskenderun'dan ayırıp arsuz'a bağladı, karaağaç'ın oylarını kaybeden iskenderun akp'nin oldu hem de %1.68 farkla.
  • golgem var iyi ki golgem var  (16.04.14 02:32:57) 
@ben smyrna; bence büyükşehir yasası gerekli bir yasadır ve gayet demokratik niyetlerle geliştirilmiştir.

@golgem var iyi ki golgem var;

son 24 ilçe ve seçim sonuçlarını tek tek inceledim, son seçimlerle karşılaştırdım ve sadece AKP lehine gelişen hiçbir durum göremedim.
  • ateyist_  (16.04.14 02:49:40) 
yav he he diyeceğim nasılsa ne desem düşüncenin ne olduğu ortada.


  • ben smyrna  (16.04.14 02:52:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.