[]

Protein tozu seçimi ve kullanımı

1)Bir KYK yurdunda kalıyorum ve mâlum body building ile ilgilenen biri için beslenme büyük bir sorun oluşturuyor. O yüzden protein tozu almaya karar verdim. Şimdi gün içinde beslenmesi çok iyi olmayan biri syntha 6 tarzı komplex bir protein tozu mu almalıdır yoksa on gold whey tarzı %100 whey bir protein tozu mu almalıdır?

2) Normal kullanımda 7-8 haftada biten protein tozlarını 4 haftada bitecek şekilde tüketmek, ağır çalışan biri için bile ihtiyaç fazlası olup gereksizleşir mi yoksa daha etkili bir kullanım mı olur?

Kilo: 74
Boy: 181

Not: Aynı zamanda kilo almaya çalışıyorum

 
1- farketmez çünkü Beslenme kötü diye supplement alınmaz beslenme düzelmedikçe işe de yaramaz. Ek besin olarak protein kullanın yiyemediğiniz tavuğun yerine değil. Yapacaksan önce beslenme düzelecek. Düzelmiyorsa yapılmayacak hayatının bu döneminde hipertrofi değil lean olmaya gidersin. Yok onu da yiyemiyorsan zaten yapmayacaksın.

2- 30-40 gr üstü proteini tek seferde ememez vücudun freekara'nın da dediği gibi dışkıyla atılır. Bu whey için de geçerli 20 yumurta yersen de geçerli. Ağır çalışmak diye bir şey de yok. terimi unutun. Gerektiği kadar çalışmak diye bir şey var. Fazlası net zarar azı optimum seviyeden geri kalmak demek.
  • wallcan  (16.04.14 00:11:37) 
boyuna göre kilon kötü değil aslında. eğer beslenmem kötü demeseydin %100 whey almanı tavsiye edecektim ama madem genel olarak beslenmen iyi değil o zaman kompleks alman daha iyi olabilir. sana şöyle 2 alternatif sunayım hatta:

1. %100 whey alıp doğal gıda ile karbonhidratı tamamlarsın. ama bu doğal yoldan protein alımını ihtmal edebileceğin anlamıne gelmez.
2. kompleks alıp doğal yoldan proteine ağırlık verirsin.

kompleks kullanıp sporu yeterli miktarda yapmazsan yağlanırsın, ki zayıf biri için fazla yağ + düşük adele hacmi hiç hoş olmaz. %100 alıp karbonhidratı yeterince alamazsan adele gelişimin + kilo alman çok uzun zamana yayılır.

ikinci sorun için, üzerinde yazan kullanım şeklini uygulamanı ve aynı zamanda doğal yoldan da daha kaliteli beslenmeye özen göstermeni öneririm. 4 haftaya indirmen demek normale göre 2 katı daha fazla kullanıyorsun demektir. karaciğeri böbreği eline almazsın kolay kolay ama boşuna bünyeni yorar, paranı sokağa atmış olursun. günde en fazla 140 gram proteini 4 defada, arasında en az 2,5 - 3 saat olacak şekilde alman, senin için maks faydayı sağlayacak. yoksa bir kısmını işersin. vitamini ihmal etme.
  • hayatin anlamini arayan adam  (16.04.14 00:19:12) 
komplex işini görür. hatta ben gaspariden iyi verim aldım. ancak beslenmen düzgün değilse vücudun plaj vücudundan öteye gitmez. hergün alman gereken kalori var. vücut zaten dinlenirken gelişiyor. antreman yaptığım günler içeyim de gitmediğim günler içmeyim diye birşey yok :)


  • defansif orta saha  (16.04.14 19:03:20) 
aynı zamanda kilo almaya çalışıyorsan syntha. karbohidrat miktarı yüksektir, kilo almaya yardımcı olur.


  • eindaclub  (03.01.17 15:20:42) 
Soya proteini kullanmadığın sürece hangisini aldığın önemli değil, ucuzlarından al gitsin kompleksi falan çok önemli değil. Amaç protein almak.

Günlük alman gereken bir protein miktarı var, bunun üçte biri protein tozundan kalanı besinlerden gelmeli. Besinlerden gelmesinin nedeni, protein dışında alman gereken mikro besinler var. Bunlar protein tozunda yok. Ha sen üçte birini değil de üçte üçünü tozdan alsan bir zararı var mı? Yok. Yani böbreklere zarar verir karaciğeri öldürür falan türü çıkarımlar artık köylülük sayılır, öyle bir durum yok. Fakat gereksiz olur. Gereksiz olurla zarar veririn arasında çok kalın bir çizgi var. Makrolarını olabildiğince besinlerden almaya çalış, kalan açıkları supp. aracılığıyla tamamla.
  • angelus  (03.01.17 15:28:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.