[]

Kriptolu telefon

Dört bir tarafı izliyorum (evet izliyorum.)

"Bu ülkenin başbakanının kriptolu telefonu dinlenmiş..." deniyor sürekli.

İki sorum var;

1. Kriptolu telefonun dinlendiği ispatlandı mı? Yoksa bu da başbakanın söylemlerinden aktarılmış ve herkesin gerçek farzettiği bir söz mü?

2. Dünyada devlet başkanları aileleriyle kriptolu hatlarla mı konuşuyor?

Teşekkürler.

 
2- Mesela Merkel iki telefon kullanıyormuş. Biri normal diğeri kriptolu. Yakınlarını normalden arıyordur muhtemelen.


  • grgn  (15.04.14 23:30:07) 
Kriptolu telefon ancak başka bir kriptolu telefonla konuşabilir. Kriptolu telefonları dinlemek imkansızdır, eğer ki kriptosunun ne olduğunu bilmiyorsanız. Başkanların ailesine verilebilen bir şey değildir.


  • mutantking  (16.04.14 00:08:25) 
kriptoli telefon dinlenemez. başbakanın başına gelen olay artık başbakanlıkta kriptolu telefonlarıyla ilgili birim kimse cemaatin o birime sızmış olmasıdır. yani o sürekli numarası değişen, şifrelenen telefonları üreten kişi cemaat adamı, yoksa telefona sızma hack gibi bir işlem değil. şöyle düşün senin bir oda dolusu altının var ve bunlar çalınmasın diye bir tane güvenlik personeli görevlendiriyorsun. o güvenlik personelide sen gittikten sonra altınları aıp kaçıyor


  • gokhan atestepe  (16.04.14 02:09:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.