[]

Araba Alım Satım İşlemleri - Fiyat

19.000 tl değerinde ikinci el bir araba alırken, noterdi şuydu buydu, toplamda ne kadar masraf gider?

örn. cevap: geçen bizim bi' arkadaş aldıydı, şu kadarlık arabaya şu kadar vergi, harç, zart zurt, toplamda da şu kadar para verdi...

şimdiden teşekkür ederim.

 
noter ve ruhsat islemleri icin ben yaklasik 450 lira harcamistim.

bir de trafik sigortasi var tabi
  • mat couthon  (02.06.09 21:56:39 ~ 21:57:03) 
ben geçen sene araba aldığımda masrafları aşağı yukarı şöyle olmuştu:

-noterde satış işlemi 200 tl (yalnız bu şık marka model ve yaşa göre değişiyor, benim araç noterdeki listede yer almadığında bu kadar ödedim. sanırım bundan biraz daha az oluyor normalde)

-trafik sigortası 170 tl. bunu herhangi bi sigorta acentesinden yapabilirsiniz taksitle de yapıyorlar. yalnız araba alırken bunu da pazarlık konusu yapabilirsiniz, yani aracın devam etmekte olan sigortasını kullanmak isteyebilirsiniz. aracın önceki sahibi sigorta parasını geri almadığı sürece sigorta devam eder.

-muayene 90 tl (bunu tam olarak hatırlamıyorum biraz sallamış olabilirim) ama tabi aracın muayene süresi geçmemişse gerek yok.

-ruhsatı emniyette üstünüze alma masrafını hatırlamıyorum ama 100 civarında bişey olabilir. yalnız emniyette bu ruhsat eskimiş yenisini çıkar gibi bi gıcıklık da yapabiliyolar onun için de bi 15 lira kadar ödemek gerekiyor.

-kendi aracınızı camlarını açıp püfür püfür sürmek paha biçilemez.
  • johan sebastian  (02.06.09 22:44:57) 
geçen sene aldığım, fiyatı o civarda olan arabam için harcadığım masraf aşağı yukarı 400-500 civarıydı. yanılmıyorsam 250 lira civarı noter masrafı tuttu. 130 lira falan trafik sigortasıydı. gene 150 lira civarı da ruhsat devir işlemleri tutmuştu. aracınızın modeline ve motor hacmine göre sigorta bedeli değişecektir. diğer devir işlerine fark geldi mi bilmiyorum. ayrıca ruhsatı kendiniz çıkarmanız ile muamelecinin çıkarması arasında da maliyet farkı olacaktır.


  • hevipeyra  (02.06.09 22:48:06) 
sigirtayi devir alamiyorsunuz. eski sigorta eski sahibi tarafindan iptal ettirilip iadesi aliniyor. her halukarda yeni police yaptirmaniz lazim. plaka ve sirkete gore fiyatlari da degisiyor. 170-250 arasindadir


  • mat couthon  (02.06.09 23:33:56) 
19 bin TL ye aldığım araç için 650 TL cibvarında masraf yaptın. tarih 2 ay 15 gün öncesi.


  • fempusay  (03.06.09 09:36:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.