[]

paris'i bilenlere sorularım var

selam,

3 günlük kısa bir ziyaret mevzubahis:

1) hangi bölgede konaklamak akıllıca olur? örneğin kule yakınları şehrin asıl gezme-tozma ortamlarına uzak mı? minimum toplu taşıma maksimum yaya olarak nasıl takılabiliriz? bildiğiniz memnun kaldığınız bir otel var mı?

2) genel anlamda spesifik tavsiyeleriniz varsa memnun olurum (cafe-restoran, louvre- eiffel gibi yerler gibi genel bilinenden farklı yerler vs.

 
1) Hôtel Le Relais Saint Charles diye bir otelde kaldık, az yıldızlı temiz merkezi uygun fiyatlı bir otel. Eiffel'e yürüyerek 10 dakika, metro da dibinde olunca (Gerçi Paris'te metroya uzak yer yok sanırım) gayet güzel oldu. Paris oldukça büyük bir şehir, yani yaya olarak takılırsınız ama bir yere kadar. 10'lu metro bileti alırsanız baya ucuza geliyor. (Yanlış olmasın ama tek 2 Euro, 10 tanesi 12 ya da 14 Euro idi sanki)

2) Vallahi biz 4 günde bile gezilebilecek yerleri bitiremediğimiz için (Louvre ve Orsay kafadan 1 gün yedi zaten) çok derinlemesine dalamadık ama Laduree'ye gittik, vanilyalı çay içip, macaron, isfahan diye bir pasta falan yedik, gerçekten iyiydi.
  • salihdt  (15.04.14 22:26:17) 
2) Montmartre'yi görmeden dönmeyin.


  • nesilsiz  (15.04.14 22:39:39) 
hotel langlois'da kaldık. sözlükte falan da yeterince bilgi var :)

pariste istemezsen metroya vs binmezsin. büyük bi şehir değil (üsttekiyle çeliştim mi?). ama kolaylık olsun diye yürümekten yorulduğunda illaki binersin yani.

otele yakın bistro des deux theatres diye bi restoran vardı. fix menü şeklinde. bi aperatif bi ana yemek bi de tatlı seçiyosun, yarım şişe şarap veriyolar. 32 euroydu sanırım. öğrenci işi değil belki ama restoranın havası falan muhteşemdi. fransız tatları da harikuladeydi.

louvre's gitmeden 4 gün rahat yetti (daha önceden 2 kez gitmiştim, 3'e gerek yok). gerçi 5 olsa da gezecek yer vardı daha.

orsay bence daha güzel. versailles çok da gerek olmadığını düşünüyorum oda geziyosun paso. eiffel'e çıkmak şart. gün batışında tercih edin. bastille çevresi parti yerleri.

www.discoverwalks.com
bu elemanlar çok eğlenceli. notre dame, montmartre ve landmarks turlarına katılmıştım önceden. kısıtlı zaman ve kısıtlı bütçeye uygunlar
  • la noix  (15.04.14 22:43:38) 
joint ve genel bir cevap vereceğim: paris çok büyük bir şehir, onlarca farklı bölgesi ve şehir merkezini çevreleyen versailles, nanterre, saint-denis gibi yine kendi içinde güzellikler barındıran semtleri var. nerde kalınır sorusuna şöyle bir cevap verebilirim, eğer bütçe sıkıntınız yoksa kesinlikle gare du nord civarında -şehir merkezinin kuzeyi, saint-denis tarafına doğru uzanan kısımları- kalmayın zira bize anlatılan paris oralar değil. söylediğim yerler göçmen nüfusun çok fazla yaşadığı ve banliyöden farkı olmayan yerler ama 'paris'in öteki yüzü' babında görülmesi hoş olabilir, isterseniz deneyin. zira mimari yine bilindik paris mimarisi ama insanlar mimariye karşı büyük zıtlık, ironi hoş gelebilir, bilmiyorum. :)

onun haricinde illaki şehir merkezinde, seine kıyısına daha yakın bölgelerde kalınacak çok fazla otel vardır. 2., 3., 5. ve 6. bölgeler ideal mekanlar. hem şehrin görülebilecek birçok noktasına çok yakın -yürüme mesafesinde- hem de tam bize anlatılan paris havasını tattıracak düzeyde yerler bunlar. ulaşım konusunda isteseniz de istemeseniz de metroya mahkum kalacaksınız zira söylediğim gibi paris çok çok büyük bir şehir. eğer biraz 'bilinmedik yer görme' merakınız varsa metroyu kullanmaktan hiç çekinmeyin, çünkü şehirde ortalama her 400 metrede bir bir metro durağı var ve çok kullanışlı, sidik kokuyor biraz ama olsun. 3 gün gayet yeterli diye düşünüyorum, bir gününü ünlü müzelere, diğer iki gününü de sightseeing'e ayırabilirsiniz. iyi eğlenceler.
  • sagopa kajmer mahlas kafkef  (15.04.14 22:50:15) 
2) tavsiye olarak gozunuzde cok buyutmeden gidin. Onceden roma'yi gorduyseniz mesela begenmeyebilirsiniz


  • buhebu  (15.04.14 23:19:53) 
sacre coeur'un dibinde hotel bearnais'da kalmıştım 2 yıl önce. birçok kötür yorum almış olmasına karşın, bence ucuzdu ve fena değildi. metro durağına da çok yakındı, anvers durağı galiba.

(git: www.tripadvisor.com)

ayrıca tripadvisor'a bir göz atmanızı öneriyorum.
  • puc  (15.04.14 23:40:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.