[]

Banka işlemleri konusunda acil sayılabilecek yardım

Bir yakınım cüzdansızlık ve parasızlık yüzünden bir yerde mahsur kalmış, ayrıntısına girmeyeyim, onun özeli. Saat 16:30'da kendisine cep havale yaptım İş Bankası'ndan. Normalde cepten havale yapınca şifre gidiyor bir 5, bilemediniz 10 dakika içinde ve o şifre kullanılarak para çekilebiliyor. O şifre gitmemiş. Ben de çağrı merkezini arayarak şifreyi yeniden gönderttirdim. Yeniden gitmedi. 3. kez cepten aradığımda 15 dakika kadar telefonda bekledikten sonra birine ulaşabildim ve yeniden mesajı gönderebildim. Bu sefer mesaj gitti ama ilk seferkilerden birinin mesajı gidebilmiş ancak. Dolayısıyla güncel şifre olduğu için çalışmamış. Sonra 4. kez aradım, yaklaşık bir 20 dakika beklememe rağmen şifre gönderebilecek bir operatöre ulaşamadım. Peşinden bir saat kadar beklettik, belki arada gelir diye. Gelmedi 5. kez aradım ve "Ortalama bekleme süreniz 15 dakika" dedi. Bu arada yakınım hala olduğu yerden kurtulabilmiş değil, büyük olasılıkla açlıktan da ölüyor artık, ayrıca yanında hasta da var ve üstünden 5 saat geçti. Acil para ulaştırmam gerekiyor ama ne çağrı merkezinden birine ulaşabiliyorum, ne internet üzerinden tekrar onay kodu gönderme seçeneği var, ne de Bankamatik'te bu seçenek var. Çekilen para da yüksekçe bir miktardı, aynı miktarı başka şekilde gönderme şansım da yok. Ayrıca para benden çıktı. İşten yeni çıktım, eve gitmek üzereyim. Yolum en hızlı 1.5 saat, büyük olasılıkla da 2 saat. Bir meydanda internet buldum, laptop'tan yazıyorum. Telefonun şarjını idareli kullanmak zorundayım, 15 dakika operatör beklemeye veya burayı da sürekli kontrole yetmez. Bu yüzden yarım saatte bir kontrol edeceğim ve ara sıra aramayı planlıyorum. Bu durumda ne yapmalıyım? Siz olsanız ne yapardınız?




 
tamamını okumadım ama anladığım kadarıyla cebinize iş bankasından kod gelmiyor. başka telefonda deneyin veya operatörünüzden bankacılık smslerinin gelmesini engelleyip engellemediğinizi kontrol edin.


  • mr.goodcat  (15.04.14 21:59:45) 
kendinize cep havale yapın, size gelen numarayı ona yönlendirirsiniz. belki onun telefonuyla ilgili bir sorun vardır


  • shubulubapshubaptishaluva  (15.04.14 22:05:30) 
Kendime cep hvale yapamam cunku kendime cok az para birakip tum parayi oraya gonderdim. Aynisini ayni kisi ile cumartesi yaptik ve daha once de ayda 8-10 kere yapmisligimiz var. Bu arada en son operatorle konustugumda cepte havalede oglen sorun vardi ama halledilmis dedi.


  • aychovsky  (15.04.14 22:08:59) 
Evde geri cekebiliyorsam denerim


  • aychovsky  (15.04.14 22:09:41) 
Gönderdiğimi geri çekemiyormuşum. Elimde dekontu olduğundan geri alınamıyormuş. Yapmam gereken şifrenin gitmesi için zorlamakmış. Onda da şu an birçok kişi sorun yaşıyormuş sanırım. Bekleme süresi 15 dakikadan 20'li rakamlara çıktı. En azından şarj aletim var, oturur beklerim.


  • aychovsky  (15.04.14 23:15:57) 
Ulaştım, sistemde hala bozukluklar varmış. Şifrenin ulaşmasını garanti edemiyorlar. Parayı geri çekemiyormuşum, ancak 3 kere yanlış şifre girilirse işlem bloke oluyormuş. Her koşulda, bloke olsun veya olmasın, para çekilmezse ancak 72 saat sonra bana dönüyormuş. Benim geri çekme hakkım yokumş. Çağrı merkezinden "şifre çalışmıyorsa yapılabilecek hiçbir şey yok" dediler. Kombo oldu, hep beraber parasız kaldık.


  • aychovsky  (15.04.14 23:35:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.