[]

hamburger için ne alalım?

10 dakikaya markete gideceğim. köfte, hazır köfte olacak. çedar, turşu alınacak. başka ne koyalım ekmeğin arasına? önerilere açığım.




 
kırmızı soğan

bi de ben köfteyi kendim yapınca daha çok beğeniyorum. zor bişey değil köfte yapmak, tarifi verebilirim
  • la noix  (15.04.14 20:24:22) 
sogan. sogani parcalamadan cok ince daireler kes. etin ustune koy. lezzette cok onemli. sonra domates. gorece ince dilim olsun bu.


  • wpi  (15.04.14 20:25:40) 
domates marul var degil mi?

ust ekmege dijon hardali. ekmekleri firinda isitmayi unutmayin.

tursu yerine tursu relish bulursaniz daha iyi olur.

sogan +1
  • babamasoliimbananickaldirsin  (15.04.14 20:26:03) 
hazir kofteye gerek var mi? hamburger basina 100-150 gram koftelik kiyma alirsan, az tuz ve karabiber ekleyip fazla sikmadan sekil verirsen hazir kofteden cok daha guzel bir sey elde etmis olursun.

hambuger ekmegini kizartmak da iyi fikir. alt ekmege tereyagi veya az mayonez surmek hem lezzet verir hem de etin sularinin ekmegi yumusatmasini engeller.
  • wpi  (15.04.14 20:27:30) 
kofteyi kendin yapinca kofte ekmek gibi olur soyleyeyim. ben hazir alma taraftariyim. hardal sart. bir tutam kivircik da koyulsa iyi olur soganla birlikte.


  • bohr atom modeli  (15.04.14 20:29:48) 
"kofteyi kendin yapinca kofte ekmek gibi olur"

hamburger etini, geleneksel turk koftesi tarifi ile yapmazsan boyle bir sey kesinlikle olmaz.
  • wpi  (15.04.14 20:32:08) 
domates, marul ve hardal eklendi.

@wpi, hocam hamburger köftesini geçtim köfte yapabilsem tabii ki kendim yapma taraftarıyım, ama bu yeteneksizlik ve zaman kısıtlamasıyla bugün yapamam. fırın da olmadığından tavada ısıtacağım ekmeği artık.

@la noix, alayım tarifi size zahmet.
  • sanat guresi  (15.04.14 20:33:17) 
sikinti yok, keyfine gore yap.

ama demek istedigim sudur, oyun hamurundan yuvarlak sekil yapmayi becerebilirsen hamburger koftesi yapabilirsin. tarifi tarif bile degil. kiyma satin al, az tuz biber ekle ve sekil ver. bu kadar. bir gun denersin.
  • wpi  (15.04.14 20:37:55) 
ultra kolay la noix köftesi:

yarım kilo kıyma
kıyılmış maydonoz. ben maydanoz sevmiyorum dereotlu yapıyorum
3-5 etimek veya bayat ekmek. bu şart değil de, evde olunca kullanıyorum. az köftelik bulgur da olur yerine
kıyılmış soğan ve sarımsak (en az 4 diş)
1 çorba kaşığı sirke, 1 tatlı kaşıüı nar ekişisi, 1 çorba kaşığı hardal
tuz, karabiber
cıvık göründüyse yumurta

bi güzel harmanla.
tavada yapacaksan çok çok az zeytinyağı ile tavayı kızart.

geçen hamburger yaptığımda tost makinesinde yapmıştım. köfteleri koydum önce, onlar pişince üstüne 1 dilim kırmızı soğan ve kırmızı biber koydum. onlar da epey pişince dilim peyniri üzerine koydum direkt. tost makinesinin üst kapağını yapıştırmadım. ekmekleri tereyağlı tavada kızarttım. üst dilime hardal alt dilime mayonez sürdüm, sonra o köfteleri aldım koydum. marul ve turşu da koydum.

eşim hayatında yediği en iyi hamburger olduğunu iddia etti. hadi onun kibarlığıdır diyelim ama baya iyi olmuşlardı
  • la noix  (15.04.14 20:41:14) 
hayatımda bir kere köfte yapmışlığım, hatta bunları yemişliğim var. ama yuvarlak değillerdi. tarif yoktur ama hamburger köftesi ve geleneksel türk köftesi arasındaki farkı oluşturan nedir?

@la noix, teşekkür ederim. ya tost makinası olsaydı onda ısıtırdım bak, doğru. gene alamadık gitti makinayı.
  • sanat guresi  (15.04.14 20:41:55 ~ 20:43:31) 
barbekü sos olmazsa olmaz.


  • charango  (15.04.14 20:44:10) 
Sogan denilmis ama istersen sogani karamelize et. Karamelize sogani seviyorsan cok guzel oluyor.

Afiyet bal seker olsun.
  • nodrap  (15.04.14 21:12:45) 
şu marketlerde satılan hazır hamburger köfteleri ne idüğü belirsiz, lastik gibi şeyler. onunla yapılan şey hamburger dışında her şeye benziyor. hazır hamburger köftesi sadece iyi bir kasap kendi yaptıysa alınır, onun dışında kendin yapmalısın, en azından başka zaman aklında bulunsun işte. aşırı beceri isteyen bir olayı yok, zamanla alışıyorsun. güzel bir hamburger köftesi için %20 yağlı dana kıyma, worcestershire sos, biraz tuz ve karabiber yeterlidir. hamburger köftesinin içerisine öyle aşırı malzeme koymak doğasına aykırı biraz. onun dışında, malzemeleri şöyle bir karıştırıp elinle şekil vermen yeterli, öyle çok oynamak falan olmaz.


  • tonoto  (15.04.14 21:47:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.