[]

kedi sorusu

10 Aylık kısır dişi.

Kuru mama ve yaş mama yiyor ama ek olarak herhangi bir şey yediremiyorum.
et& tavuk verirsem ayıp olmasın diye bi lokma tadına bakıyor o kadar.
salam yiyor bi de, onu da çok vermek istemiyorum.
sağlıklı besin ne yediririm, kuru mamanın yanında ? sürekli yaş mama alamıyorum, hep kuru mamaya talim olsun da istemiyorum.
dondurma seviyo bi tek manyak. boğazı şişer diye ben yedirmiyorum.

zıkkımdan başka ne yesin.

 
ben kedilerime mamanın dışında bir tek diyet ton balığı veriyorum. bayılıyorlar.

normal olanların içindeki yağın kokusunu sevmiyorlar. diyet olanda yağ yok.
  • mea maxima culpa  (15.04.14 18:35:06) 
yaş mama çene kaslarında mı ne tembellik yapıyormuş diye duymuştum.
Biz yaş mamayı haftada bir falan veriyoruz.
Kuru mama olarak miço diye bi marka alıyor annem, içine şundan karıştırıyoruz

www.mamasepeti.com
  • nolmus yani  (15.04.14 19:06:10) 
barf deneyebilirsin. barf.com.tr adresinde bilgi mevcut. ton balıgı vererebilirsin ama yagını süzüp yıkaman gerek ki yağdan ve tuzdan arınsın. kırmızı et kemiksiz olmak şartıyla günde 30 gram kadar mamaya ek verebilirsin. ya da birkaç günde bir. etin taze olmasına dikkat et. sürekli et yedirmek de diş problemlerine sebep olabiliyor. ek olarak atıştırmalık mamalar var onlardan da alabilirsin arada bir.


  • Solem  (15.04.14 19:19:06) 
kediye ek birşey yedirmen gerekmiyor aslında. pişmiş gidalar kedilerin sindirimi için pek iyi değil aslında. bizim yediğimiz haliyle pişmiş yani. içinde tahıl içermeyen mamalardan temin edebilirsin. protein yoğun.
dondurma zaten verme. içinde şeker var.

  • berrak sudaki kırmızı balık  (15.04.14 19:26:16) 
benim kedim de öyle. mamaya alışınca yemiyorlar genelde. özellikle dişiyse gerek duymuyor zaten, erkek kediler çabuk acıkabiliyor.


  • adelfa blanco  (15.04.14 20:18:44) 
Ek olarak niye bir şey yedirmek istiyorsunuz ki? Kuru maması yeterince besleyiciyse ihtiyacı yok başka bir şeye.


  • m e l t e m  (15.04.14 20:26:13) 
9 yıldır sadece kuru mama ve su veren ve hiç bir sağlık problemi yaşamamış bir kedi sahibi olarak, değişik birşey vermeyin derim.

Cips yalamaya bayılıyor bulursa bir de balık koklamayı seviyor o kadar...
  • franz kafka  (15.04.14 20:34:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.