[]

bozuk laptop'u tamirciye vermek

selamlar ahali,

Bozulan laptopumu tamirciye ya da servise vermeye karar verdim. ama içinde özel bilgilerim ve fotolarım vardı.

ben de pc 'ye format attım. lakin içim hala rahat diil. acaba bilgiler kurtalıp alınabilir mi ?

riskli midir ?

tşk

 
alınabilir. ama uğraşacağını zannediyorum.


  • sutlu nescafe  (15.04.14 09:39:23) 
recovery yöntemleriyle harddiske yazılmış kimi dosyalar kurtarılabilir. Bilgisayarcıların böyle şeylerle uğraşacağını pek sanmıyorum aslına bakarsan. Fakat advanced system care gibi bir program vasıtasıyla, dosya öğütücü benzeri bir yazılım ile verilerini derin silersen, recovery yöntemleri ile de silinen dosyalar kurtarılamaz.


  • fucking machine in my head  (15.04.14 09:41:45) 
Tam olarak neyi var ?
En olmadı sök harddisk i al . zaten sağlam serviste yedek harddiskleri vardır denerler.

  • revi  (15.04.14 10:02:00) 
teknik servisler o kadar yoğun olur ki , belgeleri silmeyin kurtarın diyen müşterilere kendilerinin yedeklemesini isterler . değil ki silinen dosyaları geri getirmekle uğraşmak . mümkün değil.


  • devilone  (15.04.14 10:42:21) 
kurumsal servis ise (markanın) bişi yapmazlar.


  • ben smyrna  (15.04.14 11:10:49) 
bence özel verilerini riske atma. çünkü formattan sonra basit bir recovery programıya bile tüm verilerini geri almak mümkün. "uğraşmazlar" demek fazla iyimser bir yaklaşım.

ccleaner programını indirip, boş alan temizlemesi yaptır. www.piriform.com
  • nuri  (15.04.14 13:23:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.