[]

Araba kullanmak

Herkes kullanıyor araba bir şekilde. Ben bugüne kadar hiç denemedim,27 yaşındayım. Bundan sonra da hiç kullanamayackmışım gibi geliyor.Herkesin bunu kolayca yapıyor olmasına inanamıyor gibiyim. Yandan geçen arabalarla aradaki mesafeyi ayarlamak, dönüşlerde mesafeyi iyi ayarlamak falan çok zor bişeymiş gibi geliyor.Otobüste bile bazen korkuyorum kamyonlar falan çok yakına gelince, kocaman arabayı nasıl ilerletebilirim sorunsuzca hiç bimiyorum. Ehliyet kursuna gitmekle bu problem çözülür mü?. Çocuklar bile araba kullanabilirken kendim bunu yapamayacak olduğumu düşününce sinirleniyorum. Acaba bi kere başlayınca gerisi gelir mi,bir kere öğrenince otomatiğe bağlanır mı merak ediyorum.




 
ogrenirsin, zamanla gelisir.

ben lisedeyken dedem ehliyet almisti. cok iyi kullanamiyordu ama suruyordu yani :)
  • she was my baby  (14.04.14 23:04:58) 
mal mal tipler sürüyor siz mi süremeyeceksiniz? ilk korkuyu atınca gerisi çok kolay.


  • fayfim  (14.04.14 23:06:01) 
eşime geçen sene (28 yaşındayken) ilk defa ben öğrettim araba kullanmayı. sonra ehliyet aldı. şu anda istanbul trafiğinde cirit atıyor mesela.


  • gonion  (14.04.14 23:09:00) 
bende senin gibi düşünüyordum bi tanıdıkla beraber temmuzda kursa başladım eylülde ehliyeti aldım. yaş 34 şimdiye kadar beklediğime pişmanım. otomatik vites kullanıyorum sorun yok.


  • karabela  (14.04.14 23:12:39 ~ 23:13:38) 
Bir sure sonra bisiklet surmek gibi bir sey oluyor. Babam 16 yasindayken ogretmeye basladi, su an 21 yasindayim. Düz vites olmasina ragmen, kiz halimle babama tas cikartiyorum.


  • 1a2b3c4d  (14.04.14 23:17:13) 
kullanacağınız aracın hacmini algıladıktan sonra kullanmak çok kolay bence. başlarda bocalarsınız ama sonrası kolay :)


  • false pretension  (14.04.14 23:23:13) 
Ben 10 senedir ehliyet sahibiyim ama hiç ilgim olmamıştı, hatta trafiğe dikkat ettiğimde şöför yanındayken strese giriyordum ve araba kullanmak çok büyük delilik olarak geliyordu.
Ne zaman 1,5 saat otobüsle gidilen ancak arabaya 20 dakikada ulaşılan bir yerde işe başladım, araba kullanmam gerektiğini gördüm.

Zorunda kalınca herkes kullanabilir, kimi sever kimi de sevmez.
Ben 10 saat ders aldım, her geçen gün daha çok seviyorum araba kullanmayı.
Araba kullanmak özgürlüktür, bence kendinizi bu rahatlıktan mahrum etmeyin.
  • urasil  (14.04.14 23:30:59) 
kız arkadaşım da 27 yaşında öğrendi. ben ilk ciddi sürüş deneyimimi 27 yaşında yaşadım geçen sene. 6 saat direksiyon başındaydım :S olur yani, nedir?


  • cagdas donem kuramcisi  (14.04.14 23:41:27) 
inan bisiklet sürmekten daha kolay.. annem sağolsun elimden zorla tutup 20 yaşımda ehliyet kursuna yazdırmıştı yoksa bende senin gibi olurdum herhalde. hele bir kursa git al ehliyeti, cesaret gelir. görmüyon mu 65 yaşındaki teyzeleri amcaları, onlar sürüyorda sen mi süremeyecen..


  • copy paste  (15.04.14 00:15:29) 
buraya girip derdini analtabilen kişi arabayı ucurur.


  • jamswety  (15.04.14 01:17:17) 
Kullanırsın. Zamanla araba vücudunun bir parçası gibi oluyor. Sokakta yürümekten farkı yok.


  • arnold schwarzeneger  (15.04.14 08:50:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.