[]

Bu hayatta ne yapmak istediğimi biliyorum

Diyebiliyor musunuz? 20lerin ortasına geldim, bir işim gücüm var ama iş değiştirmeyi, hala bambaşka iş alanlarında şansımı deneme ihtimalimi düşünüyorum. Herkes " 30a kadar kesin evlenmen mümkünse çocuk planlarına da başlaman lazım" kafasındayken ben "Ne çocuğu yahu? Evlenmek gibi bir ciddi şeyin sorumluluğu altına girmek istemiyorum" diyorum. Bir yandan da Facebook newsfeedim toplu nikah + düğün şöleni gibi görünmeye başladı. O da huzursuzluk veriyor.
Bende bir sorun var mı yoksa herkes mi böyle? Siz hayatınızla ilgili planlara ve hayatınızın gittiği yöne hakim misiniz?
Not: hatun kişi.


 
bu hayatta ne yapmak istediğimi biliyorumdan ziyade şu anki koşullar içinde (/bugün geldiğim noktada) ne (yapmak) istediğimi biliyorum diyorum.
bu dediklerimin bir kısmı ütopik, bir kısmı genel, bir kısmı da yeterince çalışılırsa yapılabilecek hedefler.

23, k
  • goldentitan  (14.04.14 22:11:23) 
Sizi adam edecek işin değil, adam edeceğiniz işi kovalayın. Çevrenizdeki evlilik hikayelerine aldanmayın, önce kendiniz mutlu olmalısınız.


  • oldboy  (14.04.14 22:15:01) 
her başladığım işi, yüksek lisansı vs 1-2 ay sonra sıkılıp bırakıp başka alanlara nasıl geçebileceğimi düşünüyorum. evlenme ve çocuk şenlikleri de uzak keza.
25 - kadın.

  • passive aggressive  (14.04.14 22:15:39) 
Ben de benzer bir durum yaşıyorum. Hatta seninkinden kat ve kat ağırını.
İlişki veya evlilik kesinlikle göze alamayacağım sorumluluklar. Asla bulaşmam. Bulaşanlara da hiç imrenmiyorum şu an.
Onun dışında bi kararsızlık durumu var. Okulu 7 senede kötü bir ortalamayla bitirecek olmak zaten yeterince koyuyor.nefret ettiğim bu okulun peşinden düzgün bir bölüm okuyayım diye kendimi motive ediyorum.
Tıp falan kazanırsam özgüvenim geri gelir galiba. Bilemiyorum ki. :(
  • zarpandi t  (14.04.14 22:35:20 ~ 22:36:22) 
Hayatımın gittiği yöne tam olarak hakim degilim ama bence güzel tarafı bu.

Belkide türkiyede yaşamanın en iyi tarafı, sürekli yeni iş alanlarının olduğu dinamik bir toplumuz.

size önerim kenara işsiz kalırsanız 4-5 idare edeceğiniz parayı koyup çekinmeden hoşlandığınız işi yapmaya çalışın.
  • spy of soul  (14.04.14 22:38:13) 
biliyorum.

21,e

20lerin ortasi evlenmek icin cok erken bence. bosverin cevrenizdekilerin yaptiklarini.
  • babamasoliimbananickaldirsin  (14.04.14 22:51:01) 
"sistemin kölesi olmayın"


  • felina  (14.04.14 22:54:48) 
@sour onu ben de istiyorum.

Teşekkür ederim herkese, en azından yalnız olmadığımı net biçimde anladım. :)
  • afush  (14.04.14 22:59:10) 
ben bilmiyorum üstelik 30'u devirdim, böyle de yaşanıyor sıkıntı yok :)
sağlık sorunun olmasın kendine bak da onun dışında ne yapılacaksa yapılır. benim için öyle en azından her ne yapmak istersem yaparım/yaptım yeter ki sağlığım ve keyfim olsun gerisi hikaye. hem sene 2014 beklenen ömür 70+ sene daha 50 yıl yaşayacaksın :)
huzursuz oluyorum ara ara çünkü çok baskı görüyorum ama bi şekilde başa çıkıyorum onu da öğrendim sanırım, öğrenirsin sen de.
evlilik-ilişki>>hiç imrenme, gerçekten mutlu olacağına inandığın biri varsa durma koş, mücadele et vs. ama aman da tren kaçıyor diye bişey yapma b.mbok bi yere çıkıyor emin ol. ilişki ötesinde sağlam arkadaşların olsun, onları ihmal etme.
planlarına, hayatına hakim olmak %100 yapabileceğin bişey değil ama elinden geldiğince ol, iş değiştirmek istiyorsan değiştir, değiştirdim mis gibi de oldu.
ay ne çok öğüt verdim, ciddiye almayabilirsin tabi ki :)
  • niye ama  (15.04.14 00:02:25) 
Benim de durum aynı değil ama bazı ortak yönleri var. Ben ne yapmak istediğimi iş açısından biliyorum ve onu yapıyorum da. Ama hayat açısından bakarsan durum biraz değişik. Ne istediğimi tam olarak biliyorum, tanımlayabiliyorum, hayalini kurabiliyorum ama istediğimin ciddi ciddi imkansıza yakın olduğunu ve hayatım boyunca gerçekleşme olasılığının hemen hemen hiçe yakın olduğunu da biliyorum. Buna rağmen pes ettin mi dersen, zaten savaşmıyordum. Ara sıra üzüyor, bir o kadar da umurumda olmuyor. Bir şeyleri kendim için zorla oldurmayı sevmem. Her şey insanlar için olduğuna göre, her şey aynı zamanda benim ve hepimiz içindir de. Belki karşıma başka bilmediğim bir şey çıkacak. Rüzgar arkadan efil efil esiyor, ben de balonla keşfe çıktım, bakalım neler çıkacak diye. Arada beğendiğim yerler olunca duruyorum, seyredip devam ediyorum.


  • aychovsky  (15.04.14 00:31:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.