[]

İnternetten basarisiz EFT girisimine kesinti yapan banka

banka adi vermeyeyim de, webden girip internet bankaciligi ile eft emri verdim, fakat karsi tarafin bilgilerinde bi yanlislik oldugu icin eft gerceklesmedi. param (35 lira)hesabima geri yatti fakat ana hesaptan 6.5 lira bi kesinti aldilar. bilgi dilekcesi ile sebebini sordum, hizmet bedeli dediler.

bu ne la? her eft gonderimimde bu stresi mi yasayacam ben? hadi eft gerceklesse neyse tamam da eft gerceklesmedi ki? her yanlislikta kesinti mi yapacaklar boyle. bunun yasa degisiklikleriyle bi ilgisi var mi? yeni bankacilik yasalari yuzunden mi boyle?


 
yasada banka ücret alabilir gibi bir madde var yanlış hatırlamıyorsam ama gerçekleşmeyen ücrete işlem alınması çok mantıklı gelmedi bana. müşteri hizmetlerini arayın bence.


  • nereye bu gidis  (14.04.14 19:37:46) 
Hep olan bir şeydi bu, ebce de doğru değil ama alınıyor. Ödediğiniz ücret EFT hizmet ücreti, sizin durumunuzda da banka parayı karşı bankaya iletip hizmeti sağlamış; karşı tarafın bilgilerinin doğruluğu sizin kontrolünüzde olan bir şey. Yani itiraz etseniz de bir şey çıkmaz. Bu arada 6,50 lira internetten EFT için çok büyük para.


  • salihdt  (14.04.14 21:40:48) 
geç eft yapmış olabilir misiniz?


  • inheritance  (15.04.14 10:07:03) 
musteri hizmetleriyle gorustum, ayrintili bilgi aldim. meger ben o hatali eft girisimini 3-4 defa denemisim. her denememde 1.3 lira civari bi islem ucreti aliniyormus, bilmem ne vergisi de eklenerek. 6.5 lira da hatali denemelerimin toplam ucreti gorunuyormus.

kafami karsitiran nokta, 2-3 defa denedigimde dekontta islem ucreti sifir lira olarak gozuktu, en sonki girisimimde de 6.5 lira yansiyinca sadece tek islemin ucreti oldugunu sandim. megersem butun islemlerin toplam ucreti yazmis. ben de bunun boyle olmamasi gerektigini, her islemimde bu ucretin ayri yansimasi gerektigini soyledim. cevap veren arkadaslara tesekkurler.
  • musella  (16.04.14 09:30:17 ~ 09:30:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.