[]

Temel ekonomi/matematik bilgilerini ogrenmek icin kaynak

Felsefe bolumunden mezun oluyorum ve "ekonomi ve siyaset bilimi" adindaki bir bolume yurtdisinda master icin basvuracagim. Baglanti kurdum, mulakatta ne yapiyorsunuz, soru mu cozduruyorsunuz, felsefe mezunu olarak hic matematik gormedim ki dedim.

Soru cozdurmuyoruz tabi ki ama istatistik, lineer algebra, diferansiel denklemler, integrals gibi konularda (genel olarak quantitative methods dedi) kendini biraz olsun gelistirmeye bak, ne oldugunu ogren su onundeki 4-5 ayda dediler.

Simdi muhendis kadar bilgi sahibi olmama luzum yok. Zaten bolumun "politics and philosophy" curriculum u ile ilgiliyim, bunu da soyledim. Iste az biraz bilgn olsun dediler.

Ben bu konulara giris mahiyetinde nereden, hangi kitaptan bilgi alabilirim? For dummies tarzinda bir sey olmasi cok onemli cunku geride kalan 5 senede hic matematik gormedim, kaldi ki lisede de iyi degildi matematigim ama ozledim valla.

Bir de temel ekonomi bilgileri icin hangi kaynaga basvurabilirim yine for dummies tarzinda?

 
kendin bi kitap alıp öğrenmeye çalışmadan önce belki profesyonel yardım alabilirsin, 4-5 ayda dediğin konuların yetişmesi için çok kasman gerekebilir, çünkü 5 yıldır matematik görmemişsin, lisede ne kadar ilgilendiğine bakar yani biraz da.


  • jagielski  (02.06.09 13:17:29) 
Bahsettiğin konular matematiğe ciddi anlamda uzak kalmış bir insanın okuyarak kolaylıkla yapabileceği şeyler değil. İmkansız demiyorum ama bence de bilen birisinin anlatması daha efektif olur. Bir de eğer bunlar kullanılacaksa yüksek lisansta, bunu anlatacak kişinin bu konulara ingilizce olarak hakim olması da gerekebilir biraz.


  • sui  (02.06.09 13:34:51) 
Bunlar yalnizca 2 tane derste kullanilacak o da ilk seneki ortak derslerde. Gerisi hep siyaset bilimi ve felsefe zaten. Hic mi bir kitap oneremezsiniz? En azindan daha ciddi yardimlar almaya baslamadan evvel bir goz gezidirip nedir ne degildir fikrim olsun.

Zaten bolum baskani hic bilgisi olmayan felsefe ogrencilerinden de kayit olanlar oldugunu soyledi. Yalnizca bir bilgin olsun azcik dedi.

Bolumde okuyanlara da sorular sordum, ordan cevap alınca tekrar soracagim buraya. Bakalim ne sormuslar.
  • nochristrequiress  (02.06.09 13:45:05 ~ 13:45:53) 
herhangi bir üniversitede iktisat fakültesinde okuyan/okumuş bir arkadaşından ilk sene kullandığı iktisat ve matematik kitaplarını istersen çok işe yarayacaktır.
böle bi arkadaşım yok diyosan herhangi bir üniversite kütüphanesine gidip başlangıç iktisat ve matematik kitaplarını sorabilirsin.
veya direkt kitapçıya gir sor al.
kitap ismi vermek çok manalı değil çünkü iki konuda da her hoca kendi kitabını okutur ama her kitapta da 100 yıldır aynı okutulan şeklinden ileri pek gidilmez.
  • nikdediginnedirki  (02.06.09 15:13:19 ~ 15:15:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.