[]

mustafa adı neden araplarda yok.

peygamberin bile ismi mustafa iken hemen hemen hiç bir yerde rastlamadım mustafa adına. sanatçıları işadamları kralları diplomatları hiç bir yerde yok sanki.ne iş ? bu da mehmet gibi Türklerin rağbet ettiği bir isim mi ? acaba.




 
bedevi kültürünün tüm türkiyeye yayılması yetmedi, bir bu kaldıydı


  • gunetapar_  (02.06.09 12:22:25) 
var.
mısırlı bir arkadaşım var ve adı mustafa, yazılışı falan değişik tabi.

  • aithra  (02.06.09 12:39:26) 
moustapha $eklinde var tabii ki.

en bilineni: moustapha akkad
  • robinbook  (02.06.09 12:52:46) 
kesin bilmiyorum ama mezhep farklılığından olabilir.


  • joelskellington  (02.06.09 13:24:16) 
anladım. zaten hiç yok dememştim. Bizde abartuya varan bir rakama nazaran onlarda neden seyrek kullanımdadır diye merakımı celbetmişti.Gerçi Muhammet ismi bizde az olmasına rağmen onlarda çok fazla hatta meksikalıların gonzalesi ya da carlos u gibi onlarda da bu isme çok rastlanmakta.teşekkürler.


  • ground  (02.06.09 13:54:14) 
eskiden bizde hiç muhammet ismi yomuş, peygambere saygıdan ötürü özellikle konmazmış, onun yerine mehmet ya da mahmut gibi isimler tercih edilirmiş. görgüsüz araplar ise, bu denli ince düşünmezmiş, yuh olsun onlara...


  • kabablanka  (02.06.09 14:13:25) 
mustapha ibrahim, queen, dinlemediniz mi?


  • cedilla  (02.06.09 14:35:04) 
nerede yaşayan araplardan bahsediyorsunuz?


  • ecece  (02.06.09 14:51:43) 
mezheple filan alakası yok ya hu, kim nereden uyduruyor bunları. işin mezhepsel kısmı türklerde muaviye ismine rastlanmaması ya da iran'da ömer isminin az oluşu. işi bedevi kültürüne indirgeyenler de kusura bakmasın 1300 yıllık kendi tarihlerini çöpe atıyorlar. tabii benim umurumda değil.

mustafa adı da sıklıkla kullanılıyor elbette.
  • gozupek  (02.06.09 16:29:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.