[]

hayvanların ağzından konuşmanın pazarlamadaki rolü nedir?

daha mı sempatik oluyor ilanlar öyle olunca? daha mı çok dikkat çekiyor? sebebi nedir? ne zaman çıktı yahu bu? bana itici geldi de.

not: pazarlama kelimesinin anlamını çarpıtmayalım.

edit: cevaplar için teşekkür ederim ekstra bilgi oldu. soruyu eksik sorduğumu fark ettim. hayvan sahiplendirmede sahiplerin yaptığı şeyden bahsediyordum.

 
Hangi urun ya da hizmeti pazarladigina gore degisir.

1) Akilda kalir; kedi, kopek, kus gibi gunluk hayatta sik rastlanan hayvanlarla bilinc altinda o mali ozdeslestirirsin. O hayvani gorunce o sey aklina gelmese bile bilinc altina coktan kodlanmistir ve bir etiket olarak orada uzun sure kalir.

2) Uzuuuun zamandan beri var. Televizyon ve radyo icat edilmemisken bile vardi.

3) Iyi yazilirsa ve uygulanirsa sempatik gelebilir. Orada birada takim elbiseli saklabanlarin dolastigi bir ortamda bir iran kedisinin yalana yalana yaz vakti klima tanitmasi fazlasiyla sempatik gelecektir.

4) Toplumda cocuklarin ailelerini yonlendirmesi yadsinamayacak bir gercek. Ayni islevde ve fiyatta iki hizmet arasinda kalindiginda cocuk "baba bobininkini alalim yaaaa" diye zirlayinca cocuk yeter ki cenesini kapasin diye hayvanli urun alinabilir.

Daha gider bu. Reklam veya tanitimlarda kullanilan yontemlerin uzuuun arastirma ve denemelerden sonra yayginlasmis kliseler oldugunu atlamayalim. Turkcell'in igrenc otesi reklamlarina karsin (Sahan vb.) hala en cok kazanan GSM sirketi olmasi yalnizca ilk sirket olmasiyla aciklanamaz. Kips.
  • metal revolution  (13.04.14 21:36:12) 
(bkz: fabl)


  • baba jo  (13.04.14 21:37:57) 
iki aşağıdaki duyuru gibilerini kastediyorsan evet daha sempatik duruyor. ancak hayvan pazarlanmaz veya sahip olunmaz, sadece ilan ilgi çekmesi için yapılır.

bir de takma kafana o kadar. itici geldiyse bakma.
  • lesmiserables  (13.04.14 21:54:05 ~ 21:55:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.