[]

Bisikletten anlayanlar bakabilir mi?

Yaklaşık 3 sene önce aldığım bir şehir bisikletim var, Geotech Alize modeli. Neredeyse ne zaman bisiklete binsem -ki asfalt dışı yollardan pek geçmiyorum- lastiğim patlıyor. Birlikte bisiklete bindiğim, dahon katlanan bisiklet sahibi bi arkadaşım var, onun 3 senedir hiç lastiği patlamadı:( Dış lastikten mi, iç lastikten mi kaynaklanıyor sorun, yoksa jantlardan mı? Neyi değiştirmem gerekiyor? İç lastik defalarca değişti gerçi de...

O kadar bisiklete biniyorum hala bilmiyorum bunların cevabını bu da benim ayıbım olsun...


 
dış lastikten kaynaklı olma ihtimali var. ya da daha önce giren küçük bir diken içinde kalmış olabilir. lastikleri söküp iç tarafını detaylı bir şekilde inceleyin. diken falan yoksa bir süre daha kullanın. yine sıkıntı yaşatırsa yeni bir set lastik alın.


  • nohut kokusu sacan duduklu tencere  (13.04.14 20:35:53) 
ilk aklıma gelen jantın telleri oldu. bir ya da bir kaç sakat (gevşek) tel varsa hafif bir kasiste iç lastiğe batıp lastiği patlatabilir.iyi bir bisikletçi tarafından bu tellerin tek tek sıkılanıp güzelce balans ayarı yapılması gerekiyor.Düzen tutmazsa jantı değiştirmeniz gerekebilir.

iç lastiğin değiştiğini söylemişsiniz.dış lastik ile iç lastik arasında lastiğin patlamasına neden olabilecek bir şey kalmış olabilir(örn. cam parçası).iç lastik değişimi sırasında da dış lastiğin içi iyi kontrol edilmemiş, temizlenmemiş olabilir.

önceki patlak ,dış lastikte derin bir hasar bıraktıysa (geniş veya derin) iç lastik tekrar tekrar oradan patlayabilir de.yani dış lastiği değiştirmek de gerekebilir.

hep aynı tekerin patlaması yukarıda bahsettiğim hususları destekleyen bir olaydır.

en garantilisi lastik,jant, iç lastik değişimi.ama o da biraz pahalı olur.
  • AWD  (13.04.14 20:39:35 ~ 20:43:27) 
patlağı siz mi tamir ediyorsunuz? siz ediyorsanız jantın teli içe geçip iç lastiği yırtıyor olabilir ama bisikletçi yapmış ise mutlaka kontrol etmiştir bunu.

bu birazda şans işi, 1.5 sene boyu benimde hiç lastiğim patlamadı, 2 haftada 3 kere patladı. adama sonunda sordum ne lan bu dedim, bahar mevsimi güller ağaçlar diken döküyo ondan çok patlar bu ara dedi, vay anasını dedim.

sonuç olarak sorun genelde dış lastikte oluyor, tırnak kadar diken tüm keyfini kaçırabiliyor. kevlar korumalı lastik almanı önerrim, lastik patlaması denen şey çıkar hayatından.
  • trajikomix  (13.04.14 20:51:47) 
Valla artık sorun neyse parasını verip çözücem, iç lastik değiştirtmekten gına geldi. İç lastiği kendini bisikletçi sanan birine değiştirtiyorum, aynı zamanda bisikleti aldığım yer, Kadıköy eski salı pazarının orada... En son değiştiğinde 3 kez yoldan geri dönmek zorunda kaldığım için kavga ettim, gitmiyorum. Bu konuda da önerilerinizi beklerim...


  • kronik  (13.04.14 21:06:23) 
o konuda yer olarak bilemem ama yama seti al, sele altı çantan falan varsa at içine unut gitsin. lazım olunca çıkarır yaparsın. ilk 1-2 sefer uzun gelir sonra elin alışır 5-10 dk da halledersin. yine de lastik değiştireyim diyorsan internetten al bir kaç tane, elinde bulunsun, değiştirmeyi de öğren kendin değiştir.


  • nohut kokusu sacan duduklu tencere  (13.04.14 21:37:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.