[]

işverenime bunu nasıl söylerim?

kasımın 20'sinde şu an çalıştığım yere başladım. ısrarla sigorta, sözleşme vs yaptılar ben sigortasız çalışmaya da tav olduğum halde. çünkü yurtdışında birkaç iş imkanı vardı ve sözleşmeyle elimi kolumu bağlamak istemiyordumç neyse ki sözleşmenin maddi olarak hiçbir yaptırımı yok, sadece bitiş tarihinden önce çıkarsam, 1 yıl boyunca hiçbir eğitim kurumunda çalışamayacağım.

şimdi durum şu. almanya'da üniversiteye başvuruyorum, hem de tamamen alakasız bir bölümde yeniden lisans okumak için. master falan değil. başvurunun ilk aşaması olan denklik işini hallettim. 1 hafta içinde de esas başvuru süreci başlayacak ve belgelerimi vs göndereceğim. bir de haziranda bu başvuru için ielts'e gireceğim. başvuru sonucu ağustos gibi belli olacak.

ielts'e girmek istediğimi patronuma söylemiştim zaten, denkliği kalktıktan sonra merak saldığımı, amaçsızca girmek istediğimi söylemiştim. ama üniversite başvurusuyla ilgili tek kelime etmedim.

gerçekten iyi insanlar, arkalarından iş çevirmek istemem, ama galiba iş çevirmenin babasını yapıyorum şu anda. düşündüm, başvuru yapacağımı söylersem, kabul edildiğim takdirde ben ayrılacağım için benim yerime ailen birini bulmaları gerekecek derslerin tam ortası olduğu için sıkıntıya düşmemek için. ama diyelim ki bunu söyledim, ve kabul edilmedim. o zaman da boştan yere araya bi soğukluk girecek.

ne yapayım? bir de şu an tatilde sayılırız, bi gün birimiz bi gün birimiz gidiyoruz kursa, "dükkan boş kalmasın" diye. yani aynı ortamda olsak, sohbet sırasında yine söylenir de, şimdi 1 ay daha birbirimizi görmeyeceğiz, telefonda söylemek de garip olacak gibi.

 
o maddeyi onlar koymadı, milli eğitimin sözleşmelerinde olan standart bir maddeymiş o.


  • letheavendangered  (13.04.14 16:43:06) 
klişe olucak ama iş hayatında duygular yoktur çıkarlar vardır. nezaket, insanlık vs. politik davranışlar o yüzden rahat ol kabul sonucunu bekle ve kabul edildiğinde mümkünse yüzyüze değilse telefon olmadı e-posta artık nasıl oluyorsa izah eder başarılar diler ayrılırsın


  • olurnedenolmasin  (13.04.14 16:44:24) 
siz ordan ayrıldıktan sonra ne kadar süre içinde yerinize birini bulabilirler? bence çok sürmez. bunu düşünün, x gün belirleyin, o x gün kala söyleyin ayrılacağınızı.


  • tescillimarka  (13.04.14 16:46:58) 
@tescillimarka, beni işe aldıklarında, o zamana kadar 3 ay aradıkları gibi kimseyi bulamamışlar.

@olurnedenolmasin, başvurduğumu hiç söylemeyim mi yani? kabul sonucum geldiğinde mi söyleyim ben başvurmuştum ama size söylemedim, şimdi de kabul edildim ve gidiyorum tschüß diye?
  • letheavendangered  (13.04.14 16:51:22) 
bu kadar saf olmayın. saflıktan kasıt, purity. dünya, hele iş dünyası o kadar temiz bir yer değil. böyle romantik düşüncelere ve yaklaşımlara hiç yer yok! önce can, sonra cânan! önce kendi çıkarlarınızı düşüneceksiniz. sizden sonra bir 5 ay daha istedikleri gibi birini bulamayacak olmaları, sizin sorununuz değil. onların sorunu. ben bu hareketinizde bi ipnelik, bi puştluk, bi orospuluk, bi ihanet göremiyorum.

şu hareket ona ayıp olacak, bu hareket onu incitecek diye planlarınızı bozmayın.
  • compadrito  (13.04.14 17:03:24 ~ 17:04:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.