[]

çekirdek kahveyi tchibo'dan almak mı, paketlenmiş olarak almak mı?

sorum filtre kahve sevenlere.

taze olması açısından çekirdeği öğüterek kendim evde kahve yapıyorum ancak kahve çekirdeklerinin de bekleyince bayatladığını biliyorum. bu durumda en taze kahve çekirdeğini nasıl alırım? genelde tchibo'dan alıyorum ancak bazı marketlerde paketlenmiş olarak da satılıyor (çekirdek olarak) bunlardan alsam daha mı iyi olur. bunların paketleri özel hava ve ışık geçirmez olduğundan daha mı taze oluyordur sizce?

teşekkürler.

 
bence her seferinde taze cektirerek satin al. cok fazla alma. 100-200 gr al. bittikce alirsin boylece bayatlamaz.

tchibo gibi yerlerden alirsan marketlere gore daha taze olacaktir. cunku buralarda kahve satis ihizi markete gore daha hizlidir
  • exlibris  (13.04.14 00:03:56) 
dene ve kendi ağız tadına göre kendin karar ver bence. ucunda kaybedeceğin çok birşey yok, hemde biased olarak hareket etmemiş olursun.


  • paulie walnuts  (13.04.14 00:04:28) 
@ exlibris

ben evde kendim çekiyorum. böyle daha taze oluyor. çekip aldığımda 1 gün sonra ilk çektiğimki kadar olmuyor malesef. bu nedenle çekirdek olarak almak istiyorum hep.
  • mr.goodcat  (13.04.14 00:08:35) 
tchibo'dan sandığın kadar taze kahve almıyorsun. çekirdeği ne zaman kavurdukları hakkında bir fikrin var mı? yani benim bilgim yok bu konuda ama en azından starbucks'ın kahvelerini 5-6 ay öncesinden kavurduğunu düşünürsek, tchibo da o civarda bir şeydir sanırım. marketteki kahvelerden bahsetmeye bile gerek yok.

özellikle taze kahve içmek istediğin için yazıyorum. hani herkes bu kadar takık olmak zorunda değil, tadı hoşuna gidiyorsa içersin markette ya da, başka yerde satılanları. ama taze kahve içme gibi bir takıntın varsa, bunun çözümü siparişin üzerine çekirdeği kavuran yerlerden almandır. diğer yerlerden zaten bayat ya da bayatlamaya yaklaşmış kahve alıyorsun, kendin öğütmüşsün, öğütmemişsin çok da farketmiyor yani. sadece kendini tatmin etmekle yetiniyorsun.

kahveyi saklamak içinse tamamen kapalı bir paket ya da kavanoz değil de tek yönlü valfli paketler kullanılmalı. yani içerde oluşan hava ve gaz dışarıya bir şekilde atılmalı, ancak dışardan herhangi gaz girişi olmamalı. bunun da yolu tek yönlü valfli paketlerden geçiyor.

dediğim paketler şunlar: image.ec21.com
  • tonoto  (13.04.14 00:38:39 ~ 00:44:05) 
tchibo paketlerinde check valve yok. ben starbuckstan aliyorum o yuzden. tchiboya gore daha taze kaliyor.


  • a340  (13.04.14 00:42:25) 
Taze kahve demek taze cekilmis demek degil ki? Bayat cekirdegi taze ceksen ne, cekmesen ne?
Olay yesil cekirdegin taze kavrulmasi. Bi kac site var, yesil cekirdegi kavurup, cekip ertesi gun size ulastiriyorlar. Amaciniz taze kahve icmekse bi deneyin derim, farki hissedersiniz. Kahve fabrikasi, barista sepeti falan bunlar.
Bir de yurtdisi menseili sitelerden yesil kahve cekirdegi siparis edip, evde kavurup (pop corn makinasi kavuruo), cekebilirsiniz( kahve degirmenleri). Ama tabi bu bi ugrasi, emek, zaman ister, ne bileyim belki ugrasasiniz gelirse diye eklemek istedim.
Ama dedigim gibi bu sitelerden eve isteyebilirsiniz. Istanbuldaysaniz cherry bean cafe var galata ve modada, hatta buranin da sitesinden siparis verebiliyorsunuz, sonraa kronotrop var yine galatasaray lisesinin oralarda. Buralardan temin edebilirsiniz.

Starbucksib kahve cekirdekleri BAYAT. Kavrulma tarihine bakin bi paketin altindaki.
  • elmali kurabiye  (13.04.14 01:20:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.