[]

size dair hiçbir şey içermeyen bir twitter hesabı ve yasal işlem

diyelim ki:

ne fotoğrafınız
ne adınız
ne soyadınız

hakkınızda hiçbir bilgi olmayan bir hesaptan yazdığınız şeylerden ötürü size "mahkemeye vereceğim avukatım incelemeye alıyor" diye biri mesaj atıyorsa. buna ne kadar inanmalı? sonuç alınabilir mi? ben twitter vermiyor bilgi diye biliyorum ama?

diyelim böyle bir konuda sonuç alınıyor nasıl kurtuluyorsunuz?

 
bir şey olmaz.


  • xenophobe  (12.04.14 22:39:12) 
hani vermiyordu arkadaş? o geyik yalan mıydı?


  • kirazıseviyorum  (12.04.14 22:39:15) 
yav niye bilmeden twitter verir muhtemelen bilmem ne. neyse.

o hesabın sana ait olmadığını söylersen zaten yırtabilirsin. onun dışında neyle suçlayıp dava ettiğini yazmadığın için bilemiyorum.
  • olivia ofrenda  (12.04.14 22:40:22) 
O hesap benim degil deyip yirtamazsin. Suca gore degisir twitter in belirledigi suc unsurlarindan birisi varsa dava edip seni bulabilir. Yazdiginiz seyden oturu sizi dava edebilir yani.


  • kegums  (12.04.14 22:54:41) 
biri hakkında soyadını bile vermeden yazıyorsunuz. direkt adı bile yok. ona mention bile yok, nasıl böyle kesin ona olduğunu iddia edip kanıtlayacak ben anlayamadım. küfür yok hiç. bunun için mahkeme olayı bana biraz fasa fiso geldi. yani evet okuyunca o olduğu belli ama adını madını içermiyor.


  • kirazıseviyorum  (12.04.14 23:09:41) 
sana ait bütün bilgisayar mobil alet nerelerden giriyosan işte o hesaba onların otomatik giriş bilgilerini iptal et. her şey "olabilceğin en kötüsü" şeklinde ilerlese bile senin aleyhinde "hesap benim değil" dersin bişey olmaz.


  • dafaiss  (12.04.14 23:22:32) 
sonuç alınıyor tabi ki.

yazdığın şeyler suç teşkil ediyor mu etmiyor mu o önemli.

mesaj vasıtasıyla suç işlediysen (hakaret, tehdit, taciz vb.), suçun mağduru şikayetçi olur söz konusu yazışmaların çıktılarıyla. bilişim suçları savcılığı var, onlar internette işlenen suçlara bakıyorlar. savcılık soruşturma açar ve onun talimatıyla emniyet twitter'ın avukatından ip talebinde bulunur. şu gün, şu saatte, şu hesaptan atılan tweet hangi ip'den gönderilmiş diye sorar. twitter'ın ip kayıtlarını saklama süresine göre değişir sonuç alınıp alınmaması. ne kadar süreyle sakladıklarını bilmiyorum. eğer sakladılarsa ip'den tespit edilirsin, hakkında dava açılır.
  • m e l t e m  (12.04.14 23:44:10 ~ 23:45:08) 
kuzenim yazmış de, belki tutar kim bilir.


  • bl0ck  (13.04.14 00:20:43) 
durum o kadar ciddiyse seni bulacakları yol ip olacaktır. bilgisayarı formatla, oradan bir yere varamasınlar bari. modemin wifi şifresi yoktu başkası girmiş dersin. ya da bilgisayarıma hackleyip başka birisi yazmış falan dersin ne bileyim...


  • bl0ck  (13.04.14 00:24:34) 
Adı yok mention yok diye bir usül yok. Hukukta matufiyet unsuru denen bir şey var.


  • kegums  (13.04.14 13:18:50) 
twitter ip falan vermiyor arkadaşlar. daha geçenlerde açıklama yaptılar bugüne kadar türkiye'deki kullanıcılarımızla ilgili hiçbir bilgiyi vermedik diye.

twitter'ın kurallarına da aykırı bir şey varsa hesabı kapatıyorlar, yine ip vermiyorlar kimseye.

buyrun raporlar burada: transparency.twitter.com

türkiye'ye verilen kullanıcı bilgisi: 0%

twitter'ın ip kayıtlarını saklama süresinin filan önemi yok yani.

kısaca anlattığın durumda hiçbir şey olmaz. hiçbir sonuç elde edilemez.
  • localhost  (13.04.14 22:06:36 ~ 22:12:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.