[]

Köpekler pıhtılı burun kanaması

Merhaba arkadaşlar

Alman çoban köpeği cinsi, dişi 1 yaşında bir köpeğim var. 2 gündür burnu kanıyor. Öyle akmıyor ama sağa sola değdirdiğinde kan izleri çıkıyor. Bazende sanırsam nefesini verirken böyle katı sümük gibi pıhtıya benzer parçalar çıkıyor. 1 cm uzunluğunda bu parçalar. Acı çekiyor gibi bir hali yok ama.

Pazartesi veterinere götüreceğim ama ne olabileceği hakkında size bir sormak istedim.

 
normal hayatını sürdürürken, kavga falan etmediği halde böyle bir şey başladıysa burnuna pisipisi otu ya da o tarz bir şey kaçmış olabilir.

hapşıma falan gibi bir şey oluyor mu?
kendisi hapşıra hapşıra çıkarır, ama daha derine gitmişse çıkmaz.
aslında ptesiyi beklemeseniz daha iyi.

bunun dışında bir yere sürtmüş falan olabilir, ama o da burnunun dışında görülür zaten...

herhalde dediğim gibi burnunda bir şey var, başka bir şey gelmedi aklıma.

geçmiş olsun.

not: veterinerde ne olduğuna dair haber verirseniz sevinirim, merak ettim ne olduğunu.
  • blatta hiberna  (12.04.14 22:26:19) 
Tahliller sonucuna göre ehrlichiosis virüsü varmış kanında. Bir çok veterinerle görüştürk ve tedavi olarak Monodoks ile karaciğere yardımcı bazı ilaçlar kullanacağız. 2-4 haftalık tedavi süreci var.

Monodoks sabah akşam 10mg/Köpeğin KG
Becozyme günde 2 tablet
Maltofer 3 günde bir adet flakon.
  • Mr. ?  (17.04.14 23:12:41) 
geçmiş olsun, umarım hemen iyileşir.

sanırım dış parazit olayına daha çok dikkat etmeniz gerekiyor.
yani ileride tekrar etmemesi için.
çünkü keneyle bulaşıyor bu hastalık diye biliyorum.

gerçi veterinerler söylemiştir, ama içim rahat etmedi ben de yazayım dedim.
  • blatta hiberna  (18.04.14 13:00:04 ~ 13:02:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.