[]

8-9 bin lira civarı otomobil önerisi

Mezun sayılırım, iki seneye yakındır çalışıyorum. Maksimum 8-9 bin liraya yakıtı, bakımı masrafı ucuz, mümkün olduğunca başımı ağrıtmayacak (az ağrıtacak dersek daha doğru sanırım) bir araç almak istiyorum. Uno en yakın gelen araba, tipi falan öyle güzel bi araç değil ama hem küçükken babamın Uno'suyla epey bir gezdiğimizden bir sempatim ve güvenim var hem de her anlamda en ekonomik o gibi.

Malum bu fiyata alınacak araçlarda aranabilecek çok bir şey yok. Güvenlik müvenlik hak getire. Sizin öneriniz ne olurdu? Sanırım Uno dışında (Doğan Şahin ve Broadway vs saymazsak)eski Corsa'lar, epey yüksek km'li Polo'lar dışında (ki nispeten şık bir araç bence) pek fazla seçenek yok. Düşündükçe en mantıklısı Uno 70s 70sx(belki tip itibariyle hobby) geliyor. Şöyle klimalı hidrolikli bulursam hele bi tane... İlk arabasını alacak bu kardeşcağzınıza her türlü öneri ve tavsiyelerinize açığım, şimdiden teşekkürler.


 
98 model peugeot 106


  • vfgerty  (12.04.14 18:01:29) 
@divit araba kullanmayı palio'yla öğrendim, o yüzden ilk aklıma gelenlerden biriydi. kaç bin km'ye kadar alınabilir, 200 bin üzeri çok sorun olur mu? o fiyat aralığında 100 civarı çok yoktur sanırım.

@vfgerty kullandıysan kendine göre artısını eksisini yazabilir misin? çünkü araştırdığımda çok da olumlu şeyler okuyamadım.
  • dwyn  (12.04.14 18:20:07) 
Uno ve tipo gayet mantikli.. Ama ben olsam twingo alırdım.


  • de jure  (12.04.14 18:33:35) 
üç sene önce ben uno'lara bakarken hiç önermiyorlardı. yedek parçası mı yokmuş, öyle bi sıkıntısı vardı. uno alacaksanız bunu bi araştırın. polo falan çogzel, ancak servisi, yedek parçası pahalı, ikinci elini de pahalıya satıyorlar tabii. yüksek kilometreli almayın derim.

200 bin demişsiniz ancak, ben 70-80 bin iyidir diye düşünüyorum. tabii fiyat konusuna bişi diyemiyorum.

edit: valla hiçbi fikrim yok. böyle bişi duyunca direkt vazgeçmiştik çünkü. yanlış yönlendirmiyim.
  • it's just a cigarette  (12.04.14 19:02:14 ~ 19:49:36) 
@it's just a cigarette

bahsettiğiniz uno 60s olan olabilir mi? 60s italyan üretimi ve o yüzden parça sıkıntısı oldukça fazla sanırım. 1.4ie, 70 s vs serilerde parça bulması kolay ve epey ucuz diye biliyorum yanlış bilmiyorsam.

hala araştırıyorum ama sanırım başlangıç için uno mantıklı gibi:) en fazla bir 6 ay 1 yıl sonra üzerine para ekleyerek daha sağlıklı bir şeyler almak en mantıklısı gibi geliyor.
  • dwyn  (12.04.14 19:17:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.