[]

Bu Nedir? Hangi Birim Bakar Buna?

2011 sonlarında P90X yapmaya başlamıştım. Yaklaşık 20 gün sorunsuz gittikten sonra birden spor yaparken baş dönmeleri falan başladı. Beslenmeye çok dikkat etmiyordum, herhalde beslenmedendir dedim pek üstüne düşmedim ve sporu bıraktım.

Bir süre şikayetim olmadı. Sadece ara ara ani hareketlerde baş dönmesi geliyordu. O da herkese olur dedim. Sonraları da özellikle alışveriş merkezlerinde falan ürünlere çok bakarak dolaştığımda fena halde başım dönmeye başladı. Ani hareket de işin cabası. Ancak ani hareket öyle uçuk hareketler değil. En son 1 ay önce falan öğrencilerimin ödevini kontrol etmek için sıralarında duran defterlerine eğilip baktığımda bile başım dönüp midem bulanmaya başladı.

KBB'ye gittim, Betaserc verdi ve 1 ay günde 2 defa al kullan sonra kontrole gel dedi. İlaç bugün bitti, haftaya kontrole gidecem. Baş dönmelerim azaldı ama tamamen bitmedi. Ara ara halen geliyor ama bir ay önceye göre seyrekleşti.

Bir de daha da önemlisi vücudum kasılmaya başladı. Psikolojik olarak zor bir dönemden geçiyorum. Daha önceleri de zor zamanlarım oldu bu ilk değil. Sorunları çok yaşayan birisi değilim. Öyle uykularım falan kaçmaz büyük sorunlarda. Aksine sorun büyükse tuhaf bir şekilde uykum gelir. Bu sefer durum farklı ama. Vücudum kasılıyor sanki.

Özellikle ensemle omuzlarımın birleştiği kısımda ve dizlerimin alt kısmında sanki birileri kaslarımı tutup gerdiriyor böyle.

Bu kadar uzun anlattım çünkü baş dönmesi ve bu olay arasında bağ var mı bilmiyorum. Şimdi ben nereye gideyim? Tekrar KBB'ye mi, nörolojiye mi yoksa psikiyatriye mi?

Yaş 28 er kişiyim.

 
Omuzlarındaki kas spazmları baş dönmesine sebep olabilir. Bence öncelikle nörolojiye gitmende fayda var. O veya yönlendirdiği pskiyatr gerekli ilaçları verecektir. Diğer baş dönmesi ilaçlarını kullanmadan önce git derim. Naçizane görüşüm.


  • ya birak ya  (11.04.14 20:43:45) 
Baş dönmesi uzun zamandır var. Bu kasılmalar son 1-2 haftadır olmaya başladı. Yaklaşık 3 hafta önce nişanlımdan ayrıldım. Üzülüyorum ama böyle spazmlar geçirecek kadar değil. Veya ben öyle hissediyorum. Vücudun benim hissetmediğim bir tepki olarak bu tür kasılmaları vermesi normal mi?


  • hayattan sikilan adam  (11.04.14 20:45:17) 
istanbul'da yaşıyorsanız bakırköy ruh ve sinir'in içerisindeki acile gidip durumunuzu oldugundan bi kaç kat abartırsanız gerekli işlemleri bi kaç saat içinde tamamlarlar.mümkünse akşam-gece saatlerinde gidin


  • arabayimben  (11.04.14 20:48:38) 
İstanbul'da değilim.. Acillik bir durumum da yok zaten.. Ama pazartesi bir doktora görünmek istiyorum. Hangi birimden randevu alacağımı şaşırdım..


  • hayattan sikilan adam  (11.04.14 20:49:45 ~ 20:50:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.