[]

bor sorusu

soyle bir entry okudum sozlukte, bordan enerji uretilemecegi belirtiliyor. bizi yillarca kandirdilar mi bor degerlenecek, enerji uretcez ondan diye?

__________
yanilgi: turkiye'nin bor rezervlerini ve potansiyelinin kullanimi dis mihraklar tarafindan engellenmektedir. yoksa ne petrole gerek var ne dogalgaza.
gercek: bor madeninden enerji uretilemez, cam yaparsin, deterjan uretirsin ama bor ile calisan araba yapamazsin, bor ile isinamazsin.
_________


edit: yonge and bloor'un dedigini arastirdim, soyle bir sey cikti karsima. bizim bor enerji uretmiyor, baska sistemlerde uretilen enerjiyi icerebiliyormus sadece. ne guzel zengin olacaktik...

An energy carrier does not produce energy; it simply contains energy imbued by another system. (wikipedia)


edit2: umutlar bitmesin, bizim petrolumuz var :(

 
guten morgen


  • mattiadestro  (11.04.14 18:38:05) 
bilmeden götünden uydurma bilgilere inanan halkız biz,
hep bu şekilde komplo teorileriyle öykülerle geçiyor milletin ömrü.

Ha bor değerli madendir orası ayrı.
  • basond  (11.04.14 18:39:34) 
araba filan calistiriyorlarmis bunla, o nasil oluyor?

haber.gazetevatan.com
  • fakyoras  (11.04.14 18:45:47) 
O değilde '' anadoluda aslında acaip petrol var ama dış mihraklar çıkarttırmıyor'' olayı kısmen doğrudur. Anadoluda petrol vardır var olmasına emme, çıkartma maliyeti satma gelirinden fazla ya da oran olarak karsız olduğu için olduğu için o kuyular mühürlenmiştir.. Yeni yeni açmaya basladılar ama petrol pahalılaşınca.

Şengüller Kıraathanesi, Okey bilim dalı zümresinden bildirdim.
  • anonymice  (11.04.14 18:45:49 ~ 18:47:11) 
bir primary energy source = birincil enerji kaynagi

bir de energy carrier = enerjisi tasiyicisi var.

mesela hidrojenle calisan araclarda da hidrojen birincil enerji kaynagi degil enerji tasiyici.
bor icin de aynisi, bor bir energy carrier olarak kullanilabilir ama aslinda birincil enerji kaynagi degildir.

bizim bor icin sevinmemiz, okyanus kiyisindakilerin oo bizim suyumuz yani oksijenimiz hidrojenimiz cok diye sevinmesi gibi.
  • yonge and bloor  (11.04.14 18:50:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.