[]

italya fransa ispanya interrail

daha önce bu güzergahta interrail yapan arkadaşların haritalarına ve güzergah önerilerine ihtiyacım var.(21 gün boyunca) roma'dan başlayıp madrid'de bitirmeyi düşünüyoruz.gidiş dönüş uçak, aralar tren olacak.ilk sorum:
1- örneğin italya'da şehirler arası ulaşımda interrail bileti kullanmak mantıklı mı?
2- 22 gün içinde sürekli 15'lik bilet mi daha iyi yoksa 22'lik mi?
3- kaça patlar?

bir de amacımız tarihi yer görüp müze gezmek müze fiyatları nasıl

 
fransada müzeler pahalı ve çok kalabalık.


  • basond  (11.04.14 17:40:49) 
niye trenle gidiyosunuz, aynı paraya geliyo rynairle.hem de yorgunluk sefillik.uçakla gidin


  • arabayimben  (11.04.14 17:45:27) 
ryanair ile aynı paraya geleceğini hiç sanmam. o dönemlerde ryanair güney ülkeleri için yüksek meblağlar çıkarabiliyor. güzergah konusunda zorluk çıkarabilir.
dahası şehir dışındaki havaalanlarına gittiği için zaman ve ekstra para kaybı.
ayrıca uçak ile esnek bir program yapma şansınız kalmaz.

22 gün içinde 15lik bilet daha iyi derim ben.
italyanın temmuz ağustosta cav sıcak olacağını hatırlatırım. bunun yanında italyada yaz ortası yağmuru ve doluları olabiliyor.
  • goldentitan  (11.04.14 18:03:30) 
ryanair sıkıntılı bir havayolu.teşekkürler


  • isidoreducasse  (11.04.14 18:29:37) 
uçağı salla, interrail başka bir şey. italya'daki çoğu tren bizim banliyö trenleri gibi. çoğu zaman bakmıyorlar biletlere. çok aktarma var, sıkıntı da çıkabilir trenlerde. çok pahalı değil trenler ama interrail parasın her halükarda çıkarır. al o yüzden bileti. ben italya'da napoli roma floransa la spezia'ya gitmiştim. oradan fransa nice'e geçtim. ispanya'yı bilmiyorum hiç gitmedim. italya çok pahalı değil hostele para verirsin biraz popüler olduğu için, couchsurfing denersen biraz daha iyi olabilir. fransa pahalı ne yazık ki. özellikle paris'e gideceksen hostelinizi falan önceden reserve edin kalmayabilir. paris'te pass var galiba, ulaşım ve müzelere için geçerli olan. ondan alırsan biraz para kurtarırısın ama baya pahalı yer. nice'e uğrayabilirsin dediğim gibi 1-2 gün. yapacak bir şey yok orada ama tatil yeri, güneşlenirsinz, takılırsınız. çok para gitmez. monaco ve cannes'a da yakın. trenle 30 dk.

22 gün için 10'luk bilet al, en iyisi odur. diğerlerinde her şey çok aceleye gelir, hiçbir şey anlayamazsınız. trende bileti kontrol eden elemanı görene kadar yazmayın tarihi. belki bakan olmaz, 1 ekstra şehir görmüş olursun onun yerine.

iyi eğlenceler.
  • kendi ekseni etrafinda donen insan  (12.04.14 01:05:10) 
italyada şehirler birbirine yakın ve trenler dolmuş gibi olduğu için, biz interrail bileti kullanmadan garlardaki bankamatik gibi bilet makineleirnden aldık hep. ama şöyle ki, 2-3 gün öncesinden aldık son güne bırakmadık. bu şekilde baya ucuza geldi, ödediğim en pahalı bilet roma-floransa biletiydi ve o da 20 euroydu. yani belki de deli gibi şehir değiştirmeyecekseniz italyada manuel bilet alıp interrail biletini sonra başlatabilirsiniz. hesaplamaları siz rotanıza göre yapın elbette. ispanya için de önerim, yüz ölçümü olarak çok büyük olduğu için rynaire bakmanız. barselonadan endülüse inerken mesela hayat kurtarıyor.


  • malmazel  (13.04.14 20:10:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.