[]

ofisde yaşanan tartışma

Şimdi şirkette aynı odada benden yaşça buyuk bı abi var benden 3 ay önce işe başlamış,bu adam dengesiz biraz ve benden de pek hoşlaşmadı sevmiyor yani beni pek önceden öğlen yemeklerine de öbür bölümlerdeki arkadaşlarla beraber çıkıyorduk kı son zamanlarda ben çıkmamaya başladım.neyse konuya geleyim benim işim gereği telefonda çok konuşuyorum hatta gunde 350 tel görüşmesi yaptıgım bıle oluyor,sesimde gür olduğu için istem dışı bağırarak konuşuyorum yani konuşuyormuşum(ama napıyım benım sesım böyle) bu adamda kalktı başım ağrıyo sessız konussana falan atar yaptı bana bende dedım ağrı kesıcı vereyım ozaman agrıyorsa karşı taraf anlamıyor napıyım yanı falan dedım.Konu böyle kapanmıyacak biliyorum ben tartışcaz nasıl bir yol izlemem gerek benim bu konuda ne öneriyorsunuz




 
dışard falan konuşsanız olmaz mı ? Yada ilk zamanlar biraz sessiz konuş , yavaş yavaş alıştır yani


  • MiraTaurus  (11.04.14 17:40:54) 
sik. bildiğim tek şey türklere hakaret edip aşağıladıkça değer kazandığın gerçeği.


  • hasmetizm  (11.04.14 17:41:49) 
headset al, birde sesini ayarla.

sahsen benimde sesim ayarsiz, farkediyorum bazen bagiriyorum konusurken, farkedince eski haline dönüyorum, ama öyle ortamda egitmeyi denerdim sesimi, sahsen ayarsiz sesli biriyle ayni ofiste olmak istemem benim sesim öyle bile olsa.

he birde yanlis anlama ama haksizsin arkadasim sonuna kadar.
  • serabetan  (11.04.14 17:43:00 ~ 17:43:42) 
sessiz konuş dediğinde uza deseydin. adama abi diye de hitap etme, abi dersen her türlü lafı söyler sana. mesafe koy.


  • rock n roll  (11.04.14 17:43:43) 
adamın sesini duymama gibi bir durumu yok ama senin sesinin seviyesini alçaltma durumun var empati yap biraz.gerçekten yüksek insan sesi çok rahatsızlık verici.hele iş ortamında çekilmez bir durum.


  • jamswety  (11.04.14 17:45:04) 
konuşurken diyaframını kullanmayı, sesi direkt iletmeyi öğren böylece bağırmadan da sesini karşı tarafa duyurabilirsin.


  • r_u_h  (11.04.14 17:45:18) 
pısırık davranma yeter. işini yapıyorsun sen orada. haklı olduğun bir konuda asla taviz verme. telefonun karşısındaki adam sen bağırınca anlıyorsa sesini yükselt. ofisteki ibneyi de umursama. şimdi bugün haklı olduğun bir konuda taviz verirsen yarın öbür gün daha fazlasını bekleyecektir bu adam. işini yap sadece. tatava yapanın da ağzının payını ver. başka türlüsünü düşünemiyorum.


  • umarsizca umarim  (11.04.14 17:46:14) 
nasıl ayarlanacak bu ses olayı peki herkes aynı şekilde konuşuyor yani şuan bakınca
kulaklarımda sorun olabilirmi kulaklarımımı temizleteyim acaba

  • john  (11.04.14 17:46:14) 
ilk bi kulaklari temizletmeyi dene birde kulaklik al telefona, ciddi farkettiriyor.

telefonda tam duyulmuyor insan, refleks olarak oda duymuyomus gibi hissediyo insan. öyle olunca bagiriyosun belkide.
  • serabetan  (11.04.14 17:48:44) 
bence alttan al, sonucta rahatsız olabilir tabi ki insanlar.. biraz daha dikkat et sesini alcak tutmaya calıs. telefon elinde eger karsı taraf gurultulu bir yerde degilse anlasırsınız bence normal ses tonuyla da.


  • vazovski  (11.04.14 17:48:50) 
sakin gençler herkes alev gibi püskürmüş, trafikte yol vermedin kavgası yüzünden insanlar öldürülüyor bu memlekette, her duruma böyle mi çözüm arıyorsunuz hayatınızda

@jonh bak şimdi bende de sorun olabilir mi diye düşünmeye başlayarak önemli bir adım attın :)
  • freebird5406_2  (11.04.14 17:51:36 ~ 17:52:08) 
hocam şimdi işyerindeki adam başım ağrıdı dedi diye gidip kulakları temizletmek benim yapacağım türden bir şey değil. bence sen de böyle davranma. hakkını araman lazım. orası iş yeri ve sen de işini yapıyorsun. çok kibar davranıp sesini indirmeni rica ederse sen de efendice çaba sarfedersin bu konuda. ancak senin durumun böyle değil gibi.


  • umarsizca umarim  (11.04.14 17:51:54) 
adamın kıllığına yaptığı belli, arkadaşı sevmemiş o yüzden. söyleme şeklinden bile ortada, kavga çıkarmaya çalıştığı. hadsizlik başka bişey değil.


  • rock n roll  (11.04.14 17:55:11) 
belli ki açık ofis çalışıyorsunuz. bu sorunu çözecek olan ne sizsiniz ne de tartıştığınız kişi. Siz işiniz gereği telefonla konuşmak zorunda oldukça bu sorun yaşanacaktır. Gidip yönetime talepte bulunun. adama da abi biz niye tartışıyoruz ki deyin. Adam da gidip şikayette bulunusn. Artık araya paravan mı yaparlar, sizi ayrı bir yere mi alırlar, yoksa kulaklık mı temin ederler bilemem. Ama sorunu çözmesi gerekenler siz değilsiniz. Net


  • thracia  (11.04.14 17:56:27) 
burda o sana karsi cikan elemanda duyuru acsa ayni yorumu yapicakti millet.

"abi elemanin teki var bas bas bagirip konusuyo, uyardim sallamiyo, basim agriyo sesinden"

cevaplar
"gir kafa göz"
"abi ben alttan almazdim, karakterim degil, is yerinde isini yapamadigini, söyle, olmadi adam toplayalim dalalim"
.....

seklinde gelicekti.

yani alttan alma degil senin durumunda, sen farkediyosan sesinin ayarsizligini, ki farkedemeyebilirsin, ilerde bissürü sorun yasarsin.
  • serabetan  (11.04.14 17:57:14 ~ 17:58:30) 
açıkçasını söylemek gerekirse sevdiğim bir işi severek yaptığım bir şirketteyim
ve şartlarımda çok iyi normalde bırakmam pabuç ben böyle insanlara gerekirse kavga ederim ama elimdeki imkanlar şuan buna izin vermiyor birde mantıklı hareket etmem lazım duygusal değil onun için bir kbb uzamanına gözükebilirim diye düşünüyorum

  • john  (11.04.14 17:58:40) 
adamın atar yapma şekli yanlış olsa da nedeni haklı bana göre ya. çünkü ben de inanılmaz sinir oluyorum odada gürültü olunca. migreni filan olabilir belki, o zaman senin sesin normal bir tonda olsa bile ona bin kat fazlası olarak gidiyordur çünkü. sen onun atar yapmasına filan bakma, uzlaşmacı taraf ol. "ben bu konuşmaları yapmak zorundayım, bu kadar rahatsız olduğunun farkında değildim bundan sonra dikkat ederim ama sen de biraz idare et çünkü işim bu" filan de bence, işte orta yolu bulmaya çalış. ortada çok ciddi bir sorun-hak yeme filan olmadıkça iş yerinde öyle karşılıklı atarlanmalar, gerginlikler filan inanılmaz saçma ve huzur bozmaktan başka bir şeye yaramıyor. hiç o toplara girme derim.


  • dust in the wind  (11.04.14 18:19:59) 
ya ortak alanı kullanıyosanız ınsan gıbı davranacaksınız bu kadar basit. ama napıyım sesin böyleyse kısarak konus bıraz daha. kımse senın sesını ıstem dısı bagırıslarını dınlemek zorunda degıl. zaten çile doldurmaya gelmiş gibi calısıyor ınsanlar. zaten iş hayatı eziyetten baska bı sey degil. neden iyice zorlastırıyosunuz işleri?
bı de gerekırse kavga ederım demiş. teytey. alem oyuncu olmus sokaklar sahne kardeş.

  • akare  (11.04.14 18:43:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.