[]

sikko üniversitelerde okuyanlar nasıl staj buluyor

100+ üniversite var. bu okullarda okuyanlar nasıl staj buluyorlar? ben Boğaziçili halimle bulamadım onlar nasıl buluyor aq.




 
ahahasdhfhg okul mu ahaha

okulla alakayı nasıl kurdun bilmiyorum ama: kafa kardeşim kafa, girişkenlik+özgüven

edit: okul önemsiz demedim ama esas olarak okulu baz almak çosaçma
  • mula  (11.04.14 17:28:57 ~ 17:29:33) 
sadece iyi bir okulda okuyor diye bütün kapılar ardına kadar kendisine açılacak zannedenler :) okul bitince de iş kısmı var tabi bunun


  • freebird5406_2  (11.04.14 17:30:13 ~ 17:30:28) 
mezun olsanda cevren yoksa hikaye..
herşey cevre-girişkenlik de bitiyor bu ulkede. (cevrenın ıcıne torpil-para her bi boku ekle işde)

  • jamswety  (11.04.14 17:31:49) 
sikko üniversitelerde okudukları için göt korkusu ateşliyor onları. daha yüksek motivasyonla hareket ediyorlar.


  • blossom  (11.04.14 17:32:07) 
'' ben Boğaziçili halimle '' sen bu ego ile iş bulamazsın zaten , ha bulsan da egonu yakın zamanda fark edip postalarlar'' boğaziçili olsan '' bile


  • 1tam1ayran  (11.04.14 17:33:29 ~ 17:34:11) 
akademik, okul basarisi ile is, staj direkt korelasyonda degil.

akademide de keza, illa not ortalamasi, hatta akademik calistigi alandaki not ortalamasi cok bagli degil birbirine.

öss ile giriskenlik, kisilik, zeka ölcülemiyor maalesef.

birde stajlarda torpil döner türkiyede, tiriska özel okullarda okuyanlarin azimsanmayacak kisminin ailesi kariyerli, öyle olunca saga sola sorusturuyorlar.
  • serabetan  (11.04.14 17:35:39) 
vallaha kusura bakma ama biraz senin mallığın.


  • basond  (11.04.14 17:36:51) 
ek olarak eger cok iyisen, yani böyle taktigin gözlügün iq sü bile 3 haneli ise, sirketler korkabiliyor, bu eleman durmaz bizde, kacar gider diye.


  • serabetan  (11.04.14 17:38:11 ~ 17:39:00) 
Öss zamanı dershaneye gitmedim.

Yeni açılan vakıf üniversitesini %75 burslu kazandım , daha sonra üstün başarı bursu aldım , BM , NATO Ve Afrika'da bulunan özel şirketlerde staj yaptım.

Şuan Boğaziçi , Odtü veya benzeri üniversitelere giden ve benimle aynı bölüm okuyarak mezun olacak adamlardan daha çok çevrem ve daha fazla iş imkanım var.

Olay ''sikko üniversite'' değil.kişiye bakar.

Üniversite sınavına eşşek gibi çalışıp iyi bir okula girip bir cacık olamayan ne kadar çok adam var şaşarsın.

Adam ben boğaziçiliyim ne uğraşacağım diyor ben yeri geldi yer bile sildim.
  • colorwithnotexist  (11.04.14 17:53:20) 
bazı arkadaşlarım var o sikko üniversiteleri bitirip müdür oldular şu anda. olay tamamen yetenek ve sempatiklikte bitiyor

bide boğaziçini bişey sanma, harvard değil. ayrıca boğaziçili halimle bulamadım yaa kafasıyla stajı bırak kahve içmeye giremezsin
  • GibsonRulesv2  (11.04.14 17:58:14 ~ 12.04.14 01:59:28) 
sikko bir üniversitesi olan arel üniversitesindeyim. okuduğu alanda şahane bi üniversite olan bilgi üniversitesinden bir arkadaşım sikko bir ajansta staja zor kabul görmüşken ben bu yaz dünyanın en büyük oyun stüdyolarından birine staja gidiyorum.
Torpil mi? Göt korkusu mu?
Hayır.
Sadece o çok güzel üniversitede okuyan "sikko kafadan" daha iyiyim.
  • Solem  (11.04.14 18:30:30) 
nerden bilelim boğaziçili olduğunu bi staj bul da görelim.


  • geberix  (11.04.14 18:30:35) 
boğaziçililer genelde girilmesi zor olan yerlere başvuruyorlar. rekabet çok oluyor. haliyle boğaziçindeki insanlar staj bulamadım diyorlar.

şöyle bir gerçek var, eğer boğaziçi, bilkent, itü, koç, sabancı vs mezunu değilseniz bazı uluslarası şirketlere girmeniz çok zor. örneğin mckinsey istanbul sadece bu bahsettiğim üniversitelerdeki bazı bölümlerdeki ilk 10 öğrenciden cv kabul ediyor, yani o iyi üniversitelerde olup bölümünüzde ilk 10 da değilseniz sizi büyük olasılıkla kaale almıyorlar. keza goldman sachs londra ofisi için türkiyeden koç ve boğaziçi üniversitelerine geliyor, ordan cv topluyor.

şu an staj başvurularının büyük bir bölümü bitti, size tavsiyem hangi şirket olursa olsun staj başvurunuzu yapın, çok seçici olmayın. seneye seçici olursunuz
  • Şahin  (11.04.14 22:41:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.