boğaziçililer genelde girilmesi zor olan yerlere başvuruyorlar. rekabet çok oluyor. haliyle boğaziçindeki insanlar staj bulamadım diyorlar.
şöyle bir gerçek var, eğer boğaziçi, bilkent, itü, koç, sabancı vs mezunu değilseniz bazı uluslarası şirketlere girmeniz çok zor. örneğin mckinsey istanbul sadece bu bahsettiğim üniversitelerdeki bazı bölümlerdeki ilk 10 öğrenciden cv kabul ediyor, yani o iyi üniversitelerde olup bölümünüzde ilk 10 da değilseniz sizi büyük olasılıkla kaale almıyorlar. keza goldman sachs londra ofisi için türkiyeden koç ve boğaziçi üniversitelerine geliyor, ordan cv topluyor.
şu an staj başvurularının büyük bir bölümü bitti, size tavsiyem hangi şirket olursa olsun staj başvurunuzu yapın, çok seçici olmayın. seneye seçici olursunuz
0