[]

gre'de puanlama

gre'de puanlar 130-170 arasıymış hem verbal'da, hem quantitative'de. soru sayıları da 40'ar. bunun anlamı her sorunun değerinin 1 puan olması mı?

bir de yanlışlar doğruyu götürüyor mu? :)

bir de bu sınava bir kere girdik diyelim, bir daha girmek istediğimizde "dur kardeş, bir ay boyunca giremezsin" gibi bir engelle karşılaşıyor muyuz gmat'teki gibi?

 
bildiğim kadarıyla artışlar 1 puanlık yani kalkıp 162.5 alamıyorsunuz ama her sorunun değeri 1 puan değil. puanınızın hesaplanması için ilk gelen birkaç sorudaki performansınız çok önemli. size o ilk sorulardaki performansınıza göre bir puan aralığı belirliyor sistem. iyi yaparsanız sonraki sorular zor geliyor ama yüksek bir puan almayı garantiliyorsunuz. kötü yaparsanız sonraki sorular daha kolay oluyor ama alabileceğiniz maksimum puan düşüyor.

ben bu 170li sisteme yeni geçildiğinde, 2012 de girmiştim greye. o yüzden vereceğim bilgiler değişmiş olabilir. bunu da disclaimer olarak ekleyeyim.

giriş aralığı hakkında bir bilgim yok maalesef.
  • gene mi gene  (11.04.14 18:51:09) 
gene mi genenin yazdiklari dogru degil. sinav artik sorular arasında adaptif degil, section'lar arasinda adaptif. yani bir sonra gelecek sorunun zorluğu çözdüğünüz soruya göre belirlenmiyor. sectiondaki sorularin hepsini görebiliyorsun, istersen soruyu boş bırakıp sonra aynı soruya tekrar geri gönebilirsin. sinav artik sectionlar arasinda adaptif yani çözdüğün test setindeki başarın bir sonra gelecek test setinin zorluğunu belirliyor.

verbal'dan ve quant'tan ikişer tane set var(experimental olan set hariç). ilk sette iyi yaparsan ikinci set daha sıkı, zor olacaktır. tersi de dogrudur, sınav kolay gidiyorsa işler çok da iyi gitmiyor demektir anlayacagin ;)

- yanlışlar doğruyu götürmez, boş soru bırakmamalısın.

- bir sonraki sınav için 21 gün beklemen gerekiyor.

- her sorunun degeri bir puan degil. test setlerinin kendine has zorlukları var, bu zorluk test seti experimental iken belirleniyor. zor olan setlerde az dogru yaparak yüksek puan alabilirsin ya da terside dogrudur. skor hesaplanıren önce raw puanın hesaplanıyor. bu puan 40 soru üzerinden kaç doğru yaptıysan o kadar. daha sonra raw puan, 170 puan üzerine scale ediliyor. scale edilirken ise testin zorluğu hesaba katılıyor.
  • phanax  (12.04.14 12:48:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.