[]

Feshane'de Hatay günleri

Selam arkadaşlar,

Birazdan Feshane'ye gideceğiz arkadaşlarla. Sırf künefe için gitmeye karar verdim ama tabi ki içli köfte de sonradan aklıma geldi. Başka ne yememi tavsiye edersiniz?

Ayrıca nasıl oluyor orada, sırf bir tezgah mı oluyor mesela künefe için? Hiç katılamadım da oradaki etkinliklere.

Park yeri bulabilecek miyim yakınlarda?

Teşekkürler.

 
Olur mu hiç, hatayın çok güzel ev yemekleri var, künefenin adı çıkmış :)


  • redeath  (11.04.14 16:07:37) 
Geçen gittim, park yeri bulursun ispark var. şu saatte boştur.
Künefe'yi de petek pastanesinde yiyecekmişsin.
öyle dioolaa.
ben yarın gene gideceğim.
  • Manas  (11.04.14 16:10:13 ~ 16:47:48) 
Petek pastanesi ne ya?
Künefeyi İstanbul'a kimler getiriyor bilemediğim için künefe için yorum yapamayacam.

Humus ve bakla yiyin. Bu ikisi Antakya'nın meşhur yiyeceklerindendir. İçli köfte Antakya'nın değil. Antakya'da sac oruğu yapılır. İçli köftenin yassı olanı diyebiliriz temelde ama görünüşü amerikan futbol topu gibi değil ufo gibi.

Bunların dışında Antakya'nın çok bilinmese de çok iyi nar ekşisi ve pul biberi vardır. Bunlardan alıp salata ve yemeklerinize katabilirsiniz.

Defne sabunu satan varsa defne sabunu alıp (saçlarınızda değilse bile cildinizde) kullanabilirsiniz bir ton hastası vardır bu sabunun (ben kullanmayı pek sevmiyorum ama cilt sorunları olanlar özellikle bayılıyor gerçekten işe yarar mı bilmem).
  • godsparticle  (11.04.14 16:23:39) 
tepsi kebabı ye mutlaka. hatay'ın soslu dürüm döneride çok güzeldir.


  • rendell  (11.04.14 16:28:27) 
  • kara_sinek  (11.04.14 16:43:10) 
Sitede arama yapan biri olursa diye ben de yazayım ne oldu ne bitti.

Herkese teşekkür ediyorum cevaplar için. Bugün gittim, çok güzel bir gündü :) Odun ateşindeki etler falan harikaydı.

Sac oruğu yedik ilk başta. Şekli ufo gibi denince kitel gibi bir şeye benziyor sandım de daha genişti.

Dürümde satır kebabı yedik, o da efsaneydi.

Buradaki arkadaş Dilek Pastanesi deyince onu ben İstanbul'da bir yer sandım. Meğer o da oradaymış. Oradan yedim ve gül lokumu aldım pakette. O da çok iyiydi.

Bir de orada kapalı yerde ustalar var. Ney ustası, hat ustası, ahşap ustası vs. Çok iyi şeyler var hediyelik alınabilir.

Her şey gözünün önünde yapılıyor falan, güzel bir etkinlikti baya. Bundan sonra elimden geldiğince kültürleri tanımaya ve yemek yemeye gitmeyi düşünüyorum.
  • aguilas negras  (12.04.14 00:24:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.