[]

wifi problemi

evde ttnet'in verdiği airties 5444 modem var. ethernet kablosuyla hiç bir sıkıntı yokken laptop, iphone, ipad gibi cihazlarla sıkıntı yaşıyorum. cihazların hepsini başka wireless noktalarıyla denedim sıkıntı yok. deneyebileceğim bir çözüm var mı yoksa modemi götürüp kafalarına mı atayım?




 
Girmeye çalıştığınızda ne diyor? Şifre mi yanlış diyor, sınırlı mı diyor, sinyal gücü yetersiz mi diyor?


  • quanche  (11.04.14 15:55:12) 
hiç bir şey demiyor. bağlanıyor. skype'a giriyorum mesela telefondan yada laptoptan, bağlantı kalitesi çok düşük diyor ve call drop oluyor. ethernet kablosuyla girince sıkıntı yok.

eksiz yazmışım sinirle, af buyurun. :)

edit: aynı şekilde internet aşırı yavaş, hatta telefonda yer yer whatsapp bile saçmalayıp bağlanmıyor. bağlantı gerektiren uygulamalarda kopmalar oluyor. keza laptop da aynı, spotify'da müzik kesiliyor vs.
  • ozzpwnz  (11.04.14 16:04:45 ~ 16:07:47) 
Bağlandığınız yerle modem arasındaki mesafe çok mu? Bağlandığınızda simgesinde kaç diş bağlantı gözüküyor?


  • quanche  (11.04.14 16:13:15) 
dibindeyim modemin. 1 metre falan :) keza bağlantıların hepsi laptopda 5, iphone/ipad ile 3 dal.

2 laptop
1 iphone 4
1 iphone 5s
1 ipad

hepsiyle test ettim. sonuç aynı. :)
  • ozzpwnz  (11.04.14 16:58:47 ~ 16:58:54) 
Olasılıklar:
1) Modemin normalde anteni vardır ama takılmamıştır.
2) Modemin arayüzünden wifi radio power ile ilgili ayar vardır ama en düşüktedir (düşük olasılık)
3) Modemle ilgili yazılımsal bir sorun vardır ve firmwareı upgrade edilmelidir.
4) WIFI card arızalıdır.

Eğer bu işlerden pek anlamıyorsanız götürün ki kontrol etsinler ya da değiştirsinler.
  • quanche  (11.04.14 19:56:15) 
firmware upgrade denedim. son güncel sürüm zaten.

eskiden çalışıyordu bir anda bu hale geldi, kanalı değiştirdim biraz düzelme var. sağol yine de.
  • ozzpwnz  (11.04.14 20:04:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.