[]

Web Girişimi Fikrim var ama..

selamlar arkadaşlar
bi sosyal medya web sitesi fikrim var pek bi kâr amacı gütmeyen
yazılımla ilgilenmeme rağmen web sitesi tasarlama/kodlama olaylarına uzağım

bu fikri hayata geçirebilmem için sosyal medya sitesi gibi bi site lazım
linkedin'de, facebook'da olduğu gibi herkesin bi profili olsun birbirine mesaj atabilsin yeter,

yani böyle bir siteyi kendim sıfırdan kodlayamam haliyle
o yüzden geriye 3 seçenek kalıyor

1. bi yazılım firması ile anlaşıp ciddi bi mebla verip yaptırmak (ki tutmama ihtimali olan fikre çok para gömme niyetim yok)
2. bu konseptte hazır linkedin tarzı free site template'i varsa onu bulup kullanmak.
3. projenin sunumunu vs hazırlayıp kosgeb, melek yatırımcı vs gibi yolları aşındırmak


tüm interneti kurcalıyacam ama önce duyuruda girişimci arkadaşlar veya bu alanda yol gösterici insanlar varsa bana en uygun yolu ya da varsa başka yolu gösterebilir mi ?
nasıl yapılıyor bu girişim işleri?

 
Kişisel tavsiyem bu işe girişmeden önce başlı başına kafandakileri bir kurguya oturt. Projenin eksilerini artılarını her yönünü düşün. Neden tutacağını, neden tutmayacağını hesapla. Etrafındaki insanlarla yüz yüze gelerek bu fikri tartış. Bunu yapman hem yol haritanı daha iyi belirlemeni sağlayacak hem de bu projeyi geliştireceksen motivasyonunu arttıracak. Diğer ihtimal de bu dediğimi yaptıktan sonra işi yapmamaya kendiliğinden karar vermemen olacak ki bu durum da boşa harcanan emek, para ve en önemlisi zamandan daha iyidir.


  • direnk  (11.04.14 00:15:00) 
1.yi ben olsam elerdim, cebinden para cikarip piyasaya - ile girmek pek hos bir baslangic olmayabilir.

2. hazir template isine hic girme, cok kalitesizler.

3. secenek en iyisi gibi geliyor, oncelikle yukaridaki arkadasin dedigi gibi yol haritani +larini -lerini ihtiyaclarini kagida dok, somut bir seyler olustur. sureci planlar, sonrasinda kosgebe filan gidebilirsin.

oncelik hep planlayip ortaya somut bir seyler cikartmakta.
  • fakyoras  (11.04.14 00:36:15) 
1. Mantıksız.
2. Sosyal ağ için elgg diye bir script var ama en son baktığımda php'de functional olarak yazılmıştı.
3. Yatırımcılar genelde sadece fikre yatırım yapmaz. Kosgeb tarafını tam bilmiyorum ama Teknogirişim tarzı yerler eğer yeni bir teknoloji üretmiyorsan saf yazılım projelerine kaynak sağlamıyorlar.

Tavsiyem "lean" gitmen. Fikrini, çalışabilecek en küçük hale getirip en basit haliyle hayata geçirmen. Tek başına yapma, fikrini insanlara aç. Girişimcilerin katıldığı toplantılara git. Başkalarıyla fikir alışverişinde bulun. Kendine takım arkadaşları bul. Girişim tek başına yapılmaz. Sabit fikirli olan bir girişim bence hayatta kalamaz.
  • gzg  (11.04.14 01:46:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.