[]

hayvan eti.

dolapta dana eti var sevgili gurmeler. yağsız, bacak kısmı tarafından.
4 gun once et sote yaptım çok leziz oldu, lakin etler sert idi. şimdi bunu tekrar yapacağım, dana etini yumuşatmak için ne yapılması gerekir?



 
Sutle cevir once biraz. Yani sutle pisirir gibi
Sonra rutin pisirme isine gec.
Aslinda bu isin asli 3 4 saat sute yatirmaktir, sanirim o kadar suremiz yok.
  • cecilia  (10.04.14 21:12:23) 
zeytinyağında marine edin (buzdolabı poşetine et ve zeytinyağını koyup akmayacak şekilde ayarlayabilirsiniz mesela). dolapta (normal kısımda) 1 gün beklesin lokum gibi olur. daha iyi önerisi olan da vardır muhakkak.


  • karaage  (10.04.14 21:13:02 ~ 21:13:27) 
şimdi bu etler onceden marine edilmişti zaten. buna ragmen yine sert oldu, çiğne çiğne helak oldum.


  • dokuzeylul  (10.04.14 21:15:25) 
düdüklü rulez


  • fallopian  (10.04.14 21:16:44) 
eti kavurma kısmını uzun tutun. ayrıca düdüklü gerçekten rulez


  • whoosie  (10.04.14 21:18:38 ~ 21:18:57) 
şimdi ilk olarak düdüklüde pişireceğim öyle mi? sonra mı sote yapacağım? ya o oyle haşlama et gibi olmaz mı? düdüklünün içine baska ne konuyor?


  • dokuzeylul  (10.04.14 21:21:43) 
normal et sote yapar gibi yola çıkıyorsunuz, tencerenin içinde kavurmalar, soğanlar domatesler falan, kavurma işlemi bitince biraz su ekleyip kapağını kapatıyorsunuz. Sıfırdan hepsini koyup kapağı kapamıyorsunuz yani.

edit: Benim yöntemim soğan kavur-eti ekle bol bol kavur, biber ekle arada kavururken o da kavrulsun, tuz muz falan ekle - biraz sıcak su ekle - kapağı kapat.

Süre tencereden tencereye değişir ama düdük öttükten 10 dk sonra olmaya başlar diyebiliriz.

edit 2: Bir diğer yöntemde et direkt yağda kavruluyor, bir tencerede de soğan-domates-biber tarafı hazırlanıyor, et kavrulunca içine atılıp pişmeye bırakılıyor.
  • whoosie  (10.04.14 21:24:08 ~ 21:27:23) 
düdüklüye koyacaksın etleri. bir çay bardağı da su ekle. sadece bunlarla da pişirebilirsin. istersen bir soğan soy at içine. azıcık da karabiber öğüt. varsa defne yaprağı at.
düdük çıktıktan sonra yarım saat kadar pişir. sonra aç ve tereyağında kavur, sotele, ne yapıyosan yap.
ve tuzu en son at.
  • nax  (10.04.14 21:25:02) 
limon suyunda yarim saat bekletilebilir.


  • fortisvita  (10.04.14 21:27:09) 
düdüklü rulezden devam: düdüklünün içinde yağda kavur, et suyunu çeksin, hiç suyu çıkmasın artık. sonra su koy düdüklünün ağzını kapat. (süre bilmiyorum)ocaktan aldıktan sonra suyun altına koy, buhar yoğunlaşıp kapak açılabilir hale gelecek. kapağı aç (patlamamayla ilgili ayrıntıları veremiyorum) et sulu kaldıysa bile ocağın üstünde açık şekilde buharlaştırırsın. sonra soteye başla. hatta böyle büyük miktar et alınca her zaman böyle yap, kavurma olarak kullanımı daha kolay, istediğin şekilde kullanabilirsin. yahniye de gider soteye de, yumurtaya da. afiyeth (acıktım yahu)


  • fallopian  (10.04.14 21:59:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.