[]

Paris, ulaşım, gezme tozma vs.

İyi günler hanımlar beyler, 7 mayıs'ta paris'e iniyor uçağım dandirik havayollarıyla uççuyorum her öğrenci gibi. bileti aldıktan sonra gördüm ki 25 euro gibi bir paraya havaalanından(beauvais) merkeze gitmem gerekiyormuş. şimdi ben dönüşte de bu 25i ödememek, vakit kaybetmemek ve en önemlisi o havaalanı köy gibi bi yerdeymiş galiba paris bile değil, orda gece bekleme imkanı da yok. o yüzden hangi havaalanını tercih etmeliyim? daha ucuza nasıl getiririz bu alandan merkeze ulaşma işini. paristen ayrılırken kullanacağım rota belli değil "kardeş ben böyle böyle gittim geldim" diyenlere de açıktır soru. lütfen bilenler bildiği herhangi bir şeyi anlatsın bilgiye açım.

önemli sıkıntım şu 25 euroyu verip köyden şehre inmek ama açmışken parisle ilgili her türlü genel öneri, tavsiye alınır... şunu ye, şunu gör, şurda kal temalı cmüleler de çok makbule geçer. şimdiden teşekkürler.

son olarak soruyu açtım bokunu çıkarayım: pariste 7-8 mayıs'ta evine alacak insan varsa kızarkadaşımla gelirim, hostele vereceğimiz parayı da veririz öğrenci işi. en azından bildik yerde kalalım, hem belki birlikte gezeriz çok yardımseverseniz :). koçsörfing açmadan erasmusa gelerek asrın dangalaklığını yapmmışım. bilsem yıllar evvel açar evime misafir alırdım referans toplardım. tişikkirler.

tikler muhakkak atılır marketten bi şeyler alıp geleceğim, öptüm.

 
Hangi havaalanında ineceksin? Orly mi yoksa Charles De Gaulle mü? Her ikisinden de indiğinde trenle bu fiyatın yarısına Paris merkeze gidebiliyorsun. Linkten de inceleyebilirsin ki (git: parisbytrain.com)havaalanında seni trene yönlendiren tabelalar var. Ben öyle yapmıştım. Tavsiyem mümkün olduğunca ve paran yettiğince gezmen ama alışveriş fazla yapmaman. Çünkü çok pahalı ve parfüm ve de disneyland ıvır zıvırları hariç her şey memlekette var. Ama parfüm falan al yani. Bir de paris dışında bir yerlere gideceksen önceden bilet al. Çünkü o gün ya da bir sonraki gün alacağın biletler oldukça pahalı. Yemek konusunda marketten yapacağın alışverişle dışarda yemeğe fazla para harcamazsın. Yani gezerken yanına yaptığın bir sandviçi alman öğleleri falan rahat etmeni sağlar eğer kalacağın yerde buzdolabı falan varsa. Olmasa da oluyor, yine yapıyorsun yani:) Ama en azından bir akşam bir restoranda yemek ye, mesela fondü. Onun için bütçeye en uygun olanı bir türlü ismini bulamadığım montmarte tepesinde bir yer(yukarda değildi). Bulduğumda söylerim. Bunun dışında Seine nehrine karşı bir akşam üstü bir kahve içebilirsin ki orada uygun yerler var içebileceğin.

Son olarak sormak istediğin başka şeyler varsa mesaj atarsın. İyi eğlenceler!
  • franny  (10.04.14 20:18:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.