[]

kıdem tazminatı hakkında kritik bir soru

kıdem tazminatı alabilmenin bir yolu da herhangi bir veya birden fazla iş yerinde 15 yıl çalışılması ve 3600 prim gününün yatması.Bu durumda siz işinizden istifa etsenizde kidem tazminatı alabiliyorsunuz.Burası kesin.Fakat internette yaptığım araştırmalara göre bu konuda ince bir ayrıntı ve farklı yorumlar var o da şöyle.Eğer iş yerinizden ayrıldınız ve artık hiç çalışmıyorsunuz belli bir süre geçtikten sonra fikir değiştirip tekrar çalışmaya başladınız sorun yok deniliyor.Ama iş yerinizden başka bir yerden teklif aldınız.Tazminatınızı aldınız sonra da kısa süre sonra yeni yerde işe başladınız.Burada bir sıkıntı olabilir deniyor işçi aleyhine.Biraz uzun oldu ama daha önce başına böyle bir şey gelen,bu konuda fikri olan,bilgisi olan objektif bir şekilde cevap verebilirse çok memnun olurum.Şimdiden teşekkürler.




 
başıma gelmedi ama geçen gün bir avukattan dinledim. bu konuda yargı kararı varmış. kişinin çalışma özgürlüğü olduğundan emekli olunca bile çalışılabileceğinden, tekrar çalışmaya başlamakta sıkıntı yokmuş. ancak hemen başlanırsa önceki işveren mahkeme yoluna gidebiliyormuş -örnek dava varmış- yeniden işe başlamak konusunda "makul süre" diye bir mefhum varmış, avukat 6 ay dedi. konuda yargı kararı böyle sanıyorum.


  • niye ama  (10.04.14 19:34:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.