[]

Haftasonu Foça

Merhabalar. Yarın kız arkadaşımla ufak bir tatil için Foça'ya gitmek için plan yaptık. Aslında öğleden sonra gidip geze geze pansiyonlara bakmaktı niyetimiz, ama havaların ısınmasıyla yer sıkıntısı çekeceğimizi düşünmeye başladık.

Akşam isteğimiz rakı-balık yapmak ayrıca. Yani bize hem kalacak yer önerisi hem de yemek için bir mekan önerisi gerek. Foça'yı bilenlerden ve tatile gidenlerden yardım istiyorum.

Edit: Bu arada söylemeyi unuttum; biz öğrenci insanlarız, biraz hesaplı olması iyi olur. Ayrıca sadece yarın gece kalacağız, yani bir gecelik.

 
iyon pansiyon var: www.iyonpansiyon.com


  • icemint  (10.04.14 15:14:06) 
@icemint öneri için teşekkürler, mekan çok güzelmiş fakat dolu. yer yokmuş.


  • susamli cubuk  (10.04.14 15:38:43) 
öğrenci insanlarsanız rakı balık pahalı kaçabilir restoranlarda


  • freebird5406_2  (10.04.14 15:46:23) 
@freebird bir 30-40 lira ayırdık gibi kişi başına...


  • susamli cubuk  (10.04.14 15:58:13) 
foça ensar pansiyon, sadece yatmalık güzel, rakı balık kişi başı 30-40 a çıkamazsınız diye düşünüyorum foçada, izmirde balığın kaynağı olmasına rağmen fiyatlar izmirden yüksektir


  • freebird5406_2  (10.04.14 15:59:35 ~ 16:03:50) 
Merhabalar,

Gün olur başka birisine lâzım olur diye buna bir cevap yazayım dedim, hemen söyleyeyim 18 Nisan 2014 bu cevabın tarihi; biz Foça'ya 11 Nisan'da gittik.

Geçen hafta cuma gününden gittik, bir gece kaldık. Kaldığımız pansiyonun adı Küçük Deniz Pansiyon. Yeri çok merkezde, hatta bir yabancı olarak şöyle söyleyeyim, sanki mekanları onun etrafına kurmuşlar, öyle. Zaten mekanların yüzde 90'ı sahil şeridinde, sıkıntı çekmezsiniz. Diğer pansiyonlar da çok uzakta değil, fakat 1-2 tanesi bir sokak içeride kalıyor sahilin; yine de uzak değiller. Zaten bahsettiğim sahil şeridi de çok uzun değil, böyle V harfini andırıyor mekanların sıralandığı yer. Gerçek kıyı çok uzun, adım başı tekne/yat falan var zaten fakat askeri bölgeden kale'ye kadar olan kısımda mekanlar; sonrasında bir şey yok pek... Neyse, biz o pansiyonda gecelik 100 liraya kaldık, açık büfe kahvaltı dahil. Sanırım nisan başından itibaren yaz fiyatlarını açmışlar, zira 2-3 ay önce giden arkadaşlarımız neredeyse yarı fiyatına kalmışlardı.

Akşam rakı-balık mekanı olarak Foça Deniz Balık Restoran'ına gittik. Öğrenci olduğumuzu falan söyledik, sağolsun kibar şişmanca saçı olmayan bir abimiz (çok kötü tarif ettiğimin farkındayım da, adını öğrenemedim kusura bakmasın; zaten sanırım sahibiydi mekanın.) yardımcı oldu, indirim de yaptı; deniz mezgiti + seçtiğimiz 2 meze + salata + 35'lik yeni rakıyı 100 liraya bağladık. Balığın tadi çok çok iyiydi, mezeler de tazeydi; vallahi 10 numaraydı. Başka mekanlarda aşağı yukarı aynı fiyatlar, bir mekan aynı menüyü (kültür çipurası bu arada) 105 liraya verdi, başka bir mekan kazık atmaya çalıştı 120 dedi yine kültür çipuralı salatasız menüye falan... Uyanık olmak gerek. Aslında kilo üzerinden satış yapıyorlar normalde, bize kıyak geçtiler işte başbaşa sevgiliyiz diye :).

Balıkların cinsine ve kültür/denizden oluşuna göre kilo fiyatları 30'dan başlıyor 80,90 gidiyor. 35'lik rakıyı 55 diyen var, 65 diyen var; araştıracaksınız. Mezeler genelde 6'şar lira, deniz ürünlü mezeler 12 lira, salatalar 6-10 lira arası.

Bizim gitme amacımız uzun zamandır olamadığımız için başbaşa bir gün geçirmekti, yaptık da. Öğleden sonra pansiyona yerleştik, bayaa yürüdük, Foça'yı keşfettik, fotoğraf çektik bol bol; akşam rakı balık'tan önce de bu anlattığım restoranın dibindeki (denizi arkanıza alırsanız soldaki) mekanda birer bira içip tavla oynadık (şişe 50'lik efes + çerez + mısır= 7.5lira idi, başka mekanlarda 10 gördüm). Biralar hem yorgunluğumuzu aldı, hem de öğleden beri yemediğimizden adam akıllı bir şey, azıcık karnımızı doyurdu :). Malum, rakı-balık'la çok da karın doymuyor, ekmeğe abanmaya gerek yok.

Yattık, kalktık; kahvaltı 10.30'a kadardı, açık büfe; kahvaltımızı yaptık adam gibi, sonra çıktık bisiklet kiraladık. Orada da kıyak geçtiler bize, bir buçuk saatine 2 bisikleti 10 liraya kiraladık. Bastık gezdik, ancak Eski Foça bayağı küçük bir yermiş sanırım, birer Türk kahvesi içtik mekanların birinde, buna rağmen bisikletleri bir buçuk saat dolmadan teslim edebildik. Böyle geze geze, yiye içe (midye falan da yedik de :) 24 saati Foça'da geçirdik, güzeldi. Yani, para problem değilse bir gün daha fazladan kalınabilir de, çok fazla yapacak, gezecek görecek bir şeyler yok orada; sıkılırsınız bence. Bir gece konaklamak yetti.

Cumartesi günleri sanırım askeriyenin çarşı izin günü, resmen sabahtan öğlene kadar 10-15 tane falan dişi gördüm, bunların 5'i zaten kahvaltıda gördüklerimdi, resmen sausage party moduna bürünüyor şehir :). Hakkaten abartmıyorum, görmeniz gerek :D

Kısaca, 24 saat bize kişi başı yaklaşık olarak 150 liraya patladı. Konaklama, ulaşım, rakı-balık lüksü ve bira, midye gibi lüksler dahil bu fiyata. Hatta Foça'ya gitmeden önce öğlen İzmir'de yaptığımız Burger King çıkartması bile dahil buna.

Bence siz de böyle kafa dinlemek için falan sakin bir yer arıyorsanız, Foça'ya bir göz atın derim. İzmir'den ulaşım aktarmalı olsa da çok kolay, İzban'dan Eshot aktarması yapıyorsunuz, yarım saate Foça'dasınız.
  • susamli cubuk  (18.04.14 03:13:02 ~ 03:14:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.