[]

GSS Borcu

yurtdışında yaşamaya başlıyorum, yakın bir zaman içinde.
çalıştığım yerden kendi isteğimle birkaç hafta önce istifa ettim.

gss borcumun çıkmaması için ne yapmam gerek? ya da gelir testi falan yaptırıp öyle mi bir şey yapacağız?

 
mevcut iş yerinden ayrıldığınız zaman 3 ay sigortanız devam ediyor. yani 3 ay sonra gss borç çıkarır.

ama ondan sonrası için ne olur sorusuna, sgk'dan bilgi almanız gerekebilir. yurt dışında olduğunuzu/olacağınızı belgeleyen bir yazı vs ile giderseniz bir işlem yaparlar herhalde.
  • kobretti  (10.04.14 13:24:43) 
bi sorun yaşamazsın sonuçta yurtdısında oldugunuzu ispatlıyabilirsiniz yani. siz yurtdısındayken bi hesap aylık ücret cıkarsa itiraz hakknız var. 2-3 milyar borcu cıkmıs arkadasın komple gss sildirdik. siz yurtdısında keyfinize bakın gss vs odaklanmayın. selametle


  • kup tuz  (10.04.14 13:55:24) 
ev kiraladiginiz zaman size orada yasadiginizi gosterir bir belge verecekler. bu belgeyle turk konsolosluguna ikametgahinizi bulundugunuz ulkeye aldirmak icin basvurun. turkiye'de gss borcunuz illaki isleyecek, turkiye'ye geldiginiz bir zaman da ssk'ya ugrayip hemen sildirebilirsiniz.

benim durumum da sizinki gibiydi. allahtan kiz arkadasimin annesi ssk'da calisiyor da, sagolsun aninda sildi borcu. sistemde yurtdisinda yasadigim gozukuyormus halbuki. buna ragmen o borcun neden sakir sakir isledigi konusunda herhangi bir mantik yurutemiyorum. sesimizi cikartmasak kucaga alacaklar.
  • osuruklu  (10.04.14 14:30:30) 
@osuruklu,

aynen oyle. bir dönem işsiz kaldınız ve işe başladınız diyelim. ben işe başladım diye gidip sgk işe giriş bildirgesini vermezseniz borç çalışmanıza rağmen işliyor.

halbuki sistemde çalışan olarak gözüküyorsnuz. yersen kebap salonu diyoruz biz buna...
  • kobretti  (10.04.14 16:08:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.