[]

bi an uyandınız ve hastahanede her yerinize cihaz bağlı yatıyorsunuz

sabah, her zamanki sabah. kalkıp giyinip iş için yola çıktınız. akşam sevgilinizle gideceğiniz bir etkinliğe biletiniz var, ve gün bitse de o vakit gelse diye düşünüyorsunuz.
sonra bir anda, nasıl olduğununu anlamadığınız bir şekilde, kendinizi bir hastane odasında buldunuz. cihazlar bipliyor. ağzınızda bir hortum nefes alış verişinizi kontrol ediyor. her yeriniz yorgun ve kırık ama sanki bazı yerlerinizde o yoğun ağrı yok gibi, var da gibi.. bir değişik. gözlerinizi açmanızın üzerinden saniyeler geçmişken bir hemşire koşarak yanınıza geliyor ve uyandığınızı bildiriyor birilerine panikle.

ne zaman sonra, başucunuzda doktorunuz ve sevgiliniz beliriyor.

doktor size ciddi bir kaza geçirdiğinizi, omurunuzda bir bölgenin bu esnada parçalandığını söylüyor.omuzlarınızın altındaki bölgenin vücudunuzun kalanıyla bağlantısını yitirdiğini, günümüz teknolojisiyle iyileşme imkanınızın bulunmadığını, bundan sonra yürüyemeyeceğinizi, kollarınızı hareket ettiremeyeceğinizi, büyük ihtimal makine olmadan nefes alamayacağınızı söylüyor. ancak konuşabiliyorsunuz.

sonra anlıyorsunuz ki doktorun orada bulunmasının, şu anda size bu ayrıntıları ayılır ayılmaz açıklamalarının nedeni sizin kafa karışıklığınızı gidermek değil.
yaşam ünitesiyle bağlantınızın kesilmesini isteyip istemediğinizi, yani ölmek istiyor musunuz diye soruyorlar..


ne dersiniz?

peki ya "ihtimal neredeyse yok ama sinir hücrelerinin regenerasyonuyla ilgili çalışmalar var tabi. size bir hekim olarak imkansız diyemem" diye de bir not düşseler?

 
kendim için fişin çekilmesini isterim.
Ama sevdikleriminden birisi olursa(eşim,annem,babam gibi) fişini çektirmem.

  • basond  (10.04.14 11:09:49) 
çok zor ama ölmeyi seçerdim herhalde.
konuya benzer bir hissimi anlatacağım; birgün gözümü açacağım ve hastane odasındayım ve bana bu zamana kadar yaşadıkların hep rüyaydı diyecekler gibi geliyor bana

  • rock n roll  (10.04.14 11:09:51) 
Ben de çekilmesini isterdim. İnsanlara yük olmak ve onlar tarafından öyle hatırlanmak istemem.

Birkaç ay önce bu konuda bir şey izlemiştim bir kanalda. Orada da dediği gibi, "bunun tedavisinin yarın bulunmayacağı ne malum?" diye de bir olay var tabi. Ama beni bağlamıyor bu ihtimal, ben ölmesem bulunmaz zaten.

Ayrıca bildiğim kadarıyla bu ötenazi kapsamına giriyor ve yasak. Hollanda'ya gidip orada ötenazi yaptırılıyor ama galiba. Ben yine de cevap veriyim dedim sorunuza.
  • aguilas negras  (10.04.14 11:11:23) 
makine olmadan nefes bile alamıyorsam çektiririm fişi. allah korusun böyle bir şeyden herkesi.


  • tescillimarka  (10.04.14 11:14:14) 
tr.wikipedia.org(film) gerçek hikayeden uyarlanmış bu filmde, sorunuza cevap var.


  • ete summer  (10.04.14 11:17:58) 
ben sanırım ölmeyi seçemezdim. (bkz: mar adentro )


  • evandro roncatto  (10.04.14 11:21:42) 
2-3 sene çektirmem hacı. acayip kök hücre çalışmaları yapılıyor, organ nakli yerine mesela salıyorlar kök hücreyi o kendisi organı oluşturuyor falan. bir kaç seneye deneysel tedavilere girme şansım olur.

ayrıca soruda hata var, kendi kendime nefes alamazken nasıl konuşabiliyorum?
  • r_u_h  (10.04.14 11:49:00) 
@r_u_h
solunum cihazına bağlısın ya panpa
konuşman gerekmiyo bi de zaten. boyun hizası altı olduğu için felç, kafanı sallayabilir ya da göz kırpışmak suretiyle evet hayır diyebilirsin
  • shubulubapshubaptishaluva  (10.04.14 11:53:50) 
fişin çekilmesini isterdim. Sonuçta öyle makineye bağlı yaşayınca sırf kendim için etrafımdakilere bencillik yapmış olurum. Sevgilim belki de sırf beni öyle bırakmamak için ömrünü benimle geçirebilir. Ben ona ne sarılabilirim, ne öpebilirim. O beni her gördüğünde acı çekecek. Halbuki ölsem en fazla 1-2 sene sonra bensizliğe alışacak. Hayatına devam edecek. Öyle kalmam demek birilerine muhtaç olmam demek. Bu da benimle ilgilenenlere hep açı çektirmek demek.


  • Dr_Stat  (10.04.14 12:08:31 ~ 12:09:07) 
CEK BABA OLELIM.

ben karaktersiz serefsizim dusene yardim etmem, hastaya bakmam. kimse de bana bakmasin o halde yasayacaksam, yuk olmanin luzumu yok. zaten olecegim kadar olmusum, oyle yasayacagima fisi cektiririm.
  • pescador  (10.04.14 12:23:46) 
o durumu yaşamadan, o ruh haline gelmeden söylemek zor tabi ama ben de çektirirdim diyenlerdenim.


  • xenophobe  (10.04.14 18:17:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.