[]

KPSS matematiğe çalışma sorunu

Matematikle yıllar süren küskünlüğümü artık sona erdirmek, kpss'de matematik de çözebilmek için bu sene iyice kararlı hale geldim.

ingilizce öğretmenliği mezunuyum. matematik çözmek benim için avantaj olacak yani. birkaç aydır aralıklarla soru çözüp, çözemediğim yerlerde sıkılıp bırakıyorum. doğru dürüst bir soru çözme programı da yapamadım bir türlü.

az buçuk temelim var. temel işlemleri, sayı problemlerini kolay, diğer problemleri de çoğunlukla ıkınarak çözebiliyorum. ama çoğunlukla çözemiyorum.

özet geç diyenler için; kpss'ye kadar düzenli, sürekli, motivasyonu düşürmeden matematik çalışabileceğim bir ders programı önerebilir misiniz? yani nasıl bir yol izlemeliyim? siz matematikle sorununuzu nasıl aştınız?

ek bilgi: youtube'dan her konunun anlatımlarını indirdim, örnek sorularla hocalar eşliğinde videolar var. yararını görüyorum. ama dediğim gibi olay bir üst paragrafta.

teşekkürler şimdiden.

 
konu anlatimli bi kitap alip bastan sonra bitir derim ben. parca pincik olmaz o is cunku.


  • she was my baby  (09.04.14 23:28:42) 
bence matematikte pratik oldukça önemli. konuları bilseniz de işlem hızı ve kapasitesine ihtiyacınız var, hızlı paragraf okuma gibi.

tarih coğrafya falan epeyce bilgi gerektiriyor. matematik ise nispeten daha az bilgi ile işlem kapasitesine dayanıyor.

ve bir çok soru çeşidi ve çözüm tekniği var, yine pratik ile alakalı. konuların anlaşılmasına müteakip (ama anladığınıza da kani olmanız gerek) bol soru çözmek gerekiyor.

bu değişik metodlar ile ösym, başta öss'de olmak üzere oldukça değişik sorular sürmüştü piyasaya. 2005 öss'ye girmiştim ve böyle bir şey karşıma gelmişti: (bkz: smith sayısı)

gözünüz korkmasın. kpss'de böyle alengirli şeyler gelmez. yine de pratiğe devam.
  • fusion2dx  (09.04.14 23:41:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.