[]

Video formatı ve torrent ile ilgili bir soru

Bu torrentlerde film falan indirirken karşılaştığım:

xvid ile x264 ün farkı nedir bilen var mı?

xvid, x264'ten azıcık daha büyük oluyor ama genelde aynı filmin x264 versiyonları daha iyi puan almış oluyor.

ben kendi küçük beynimde xvid'in mb fazlası olduğuna göre görüntüsü birazcık daha iyidir diye düşünüp puanı gözetmeden xvid indiriyorum.

acaba öyle yapmamalı mıyım? lütfen aydınlatın beni efenim.

 
tam ayrıntısını bilmiyorum ama xvid, x264 e göre daha eski bir codec kütüphanesi.
yeni nesil bitrate iyi olan hd filmleri x264 daha iyi compress ettiği için tercih ediliyo. amaçta oydu zaten.
boyuttan ziyade, ripleyen kişilerin ya da grupların kullandığı filtreler belirliyo kaliteyi birazda. ve tabikide kaynak ham videonun kaliteliği.
bazı filmler durağan karanlık siyah renklerin olması bitrateden yiyebilirsin. ancak aksiyon hızlı akan filmlerde bitrate ı çok kısamazsın. yoksa kalite azalır.

divxplanet in encoding alanına göz gezdirirsen daha ayrıntılı bilgi edinirsin.
  • gibicibicis  (09.04.14 23:28:23) 
haha çok çok çok yanlış yapıyosun hem de.

xvid çok eski ve verimsiz olduğu için boyutu büyük oluyor.

aynı boyutta xvid ve x264 iki dosya düşün. aynı boyutta olmasına rağmen x264 olanın kalitesi xvid'e göre 2 kat 3 kat 4 kat daha iyidir. düşün yani aradaki farkı.
  • cthulhu  (10.04.14 00:11:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.