[]

kredi kartı başvuru sorusu ( bankacı arkadaslar özellikle yardım )

sanırım 2004 yada 2005 basında maximum kartımın borcunu odemedıgım ıcın adli takibe dusmus.aradan 3 yada 4 ay gectıkten sonra ben bu borcu yatırdım.yaklasık 250 ytl idi.yanı bu kadar kucuk bı rakam.kaldıkı bunun buyuk bı cogunlugu masraflar ve faiz di.daha sonra bır cok bankaya kredı kartı basvurusunda bulundum ama herkezın cevabı aynı oldu ve hıc bır banka bana kredı kartı vermedı.

maas belgemı verdım , genel mudur den yazı yazdırdım ancak hıc bı banka vermedı.

en son olarakda garantı bankasından maaş hesabı actırdım.calıstıgım sırket garantı bankasından maaş yatırmakdır.ancak maas hesabı olmasına ragmen yıne bana kredı kartı verılmedı..

altı ustu 250 ytl ıcın mı bu kadar sey? yanı hemen odemesem tamam dıyecegım ama 3 yada 4 ay sonra odedım parayı..

sokakta millete kredı kartı dagıtan bankalar , ölmüş adama kredi kartı gonderen bankalar neden bana kredı kartı vermıyo cok merak edıyorum..

üstelik fazla limitte istemiyorum.500 - 600 yeter.sadece nakite sıkısık oldugum gunlerde kullanmak ıcın ıstıyorum ben..

bankacı arkadaslar ozellıkle sızlerdende yardım beklıyorum..ne yapmam gerekıyo benım?
dıger arkadaslarında tabıkı goruslerını ve yardımlarını beklıyorum..
artık iş iddia ya bindi.. :)


şimdiden teşekkürler..

 
aynı sorun askerlik döneminde ödenmemiş 100 milyon yüzünden benim başıma geldi.yapı kredi, aynı zamanda hesap kartım olarak kullandığım worldcard kredi kartıma el koydu,hem de çarşı iznimde.velhasıl kelam kart iptal oldu, arkasından bir ihtar gelmiş sadece...

askerlik dönüşü bana milyarlarca(çok mu abarttım) kredi veren bankalar, kredi kartı vermekten çekindi.2 senedir kredi kartsız güzel bir hayat yaşıyordum.en son yeni maaş hesabımın bulunduğu akbank, bana maaşımın yarısı limitli bir kredi kartı gönderdi.nasıl oldu bilmiyorum ama ben bu laneti bir şekilde bozdum.
saygılar...
  • gregory  (03.06.07 01:40:33) 
sokakta kredi kartı doldurtan standları dene. oralar daha laçka olduğu için veriyorlar.

ayrıca bankaya sizinle iş yapacaz şeklinde bol keseden salla. banka mevduatı sever.
  • darknum  (03.06.07 02:15:23) 
garanti bankasinda bireysel mu$teri temsilcileri oluyor. (masaba$inda takilanlar)
onlar ile goru$up nedir ne degildir ara$tirmalarini isteyebilirsin. sonucta odemi$sin, saniyorum elinde dekont, belge gibi bir $ey vardir.
sorun borctan kaynaklaniyorsa odedigini de kanitlayabilirsin yani.
belki o $ekilde bir $eyler cikar. denemekte fayda var.
  • sourlemonade  (03.06.07 03:56:47) 
Kredi kartından ötürü icra takibine düşmüşseniz, yanlış hatırlamıyorsam Türkiye'de herhangi bir bankadan 5 yıl süreyle kredi çekemezsiniz.Kısaca mimleniyorsunuz.


  • devourthedamned  (03.06.07 11:16:15) 
kredi kartını nakite sıkıştığında kullanmak için istiyorsan boşuna alma. her bankanın vadesiz hesap üstünden eksi bakiye uygulamaları var. yani hesapta para yoksa bile belli limite kadar nakit çekebilirsin. maaş hesabı olduğu için belki otomatikman hesabına eksi bakiye (esnek hesap) tanımlanmış olabilir. yoksa da hemen başvur.


  • titiz  (03.06.07 12:42:35) 
doğru tek amaç nakit ise,
bu ek hesap olayı faydalı olabilir, bir maaş kadar ek hesap limiti veriliyor yanılmıyorsam..

  • demlikposet  (03.06.07 12:57:10) 
iş bankasıyla görüş.. daha önceki bi borcum yüzünden kkb kayıtlarına girmişim. ödememi yaptım, kaydımın silinmesi için işlem başlatmak istiyorum de..
3-4 gün sonra da tekrar arayıp işlemin kontorülü sağla lütfen :)

ayrıca stand kurup kredi kartı başvurusu dolduranlar laçkadır, kredi kartı kesin çıkar diye bişey olmaz. sonuçta değerlendirmeyi onlar yapmıyor, genel merkezde değerlendirme yapılıyor.
  • seviyorum ulan sezenimi deli gibi hem de  (03.06.07 18:47:01) 
efenim öğrenci kredi kartı kullandığım zamanlardan iki aylık gecikmeli bir ödemem söz konusuydu. başka da bir problemim olmadı herhangi bir bankayla. bunu aklımızda tutalım.
geçen süre zarfında bir kaç tane kredi kartı kullandım. bir bankadan kısa vadeli orta ölçekli kredi kullanıp borcumu zamanından önce kapattım vs vs.

bir gün card finans için zorla başvuru yaptırıldım. hakikaten zorla sayılırdı. bir hafta sonra birisi işyerimi aradı. agk gerçekten orada mı çalışıyor diye. hatası direkt beni aramasıydı. ben de azarladım edepsizlik yapmayın dedim kurum kimliğimin fotokopisini çektiniz, koydunuz dosyaya daha ne arıyorsunuz dolandırıcı mıyım ben şeklinde. özür dileyerek kapattı.

bir kaç gün sonra bir yazı aldım. özetle bana kredi kartı veremeyeceklerini bildiriyorlardı. ben de sepepsiz hırs yapıp bankanın krediler genel müdürlüğü müdür neredir orayı aradım. tebligattan bahsettim. hali hazırda 3-4 bankayla sorunsuz ilişkimin olduğunu söyledim. gelirimin de yabana atılmayacak olduğunu söyledim. ardından da ortalığa sülük gibi pazarlamıcalar salıp insanı bezdirerek başvuru yaptırdıklarını sonra da işyeri aramaya varacak kadar edepsizleştiklerini söyledim. onbeşyüzmilyonkere özür dilediler. aradan 4 gün geçti bana "gold" kart yolladılar. bu da böyle bir anımdır.
  • agk  (03.06.07 19:11:10) 
efenim bir bankacı olarak konuya hemen kendimden bir örnek vererek cevap vereyim;

şahsım vakt-i zamanında akbank'ın şahsıma tahsis ettiği tek hesabı borcunu kapamasına rağmen tahakkuk eden faiz söylenmediği için senelerce avukatta o zamanın parası ile 10 kusür ytl için sicil çizdirdim..bir banka kredisi başvurusunda ortaya çıkıp seneler sonra 85 ytl olarak kapadım..banka yazımı aldım..

fekat,

ne yazık ki bu bir işe yaramaz bahsi geçen dosyalar kanuni takipe düşünce siciliniz 5 sene boyunca lekelenir ki ve kayıtlarda görünür bazı bankaların bunu sildirdiğine dair bilgiler vardır ama doğru değildir bankacılık merkezinin "tüm bankaların ortak merkezi" kişisel kredi kayıtlarında şahsın sicili kötü olarak geçer..ayrıca şahsın gelirinin üzerinde genel bir borcu olması halinde de herhangi bir kredi ve kart verilmez..

dolayısı ile yeni bir kredi kartı alınması ne yazık ki güçtür..maaş müşterisi olduğunuz için bir şansınız olabilir ama müşteri temsilcisi ile görüşmeniz gerekir ki merkez ile irtibata geçsin..

yine de zor gibi..deneyin bir derim..
  • alwayssleepy  (04.06.07 00:22:11) 
cok tesekkur ederım msj lar ıcın..

sanırım tek care iş bankasına gıdıp kaydımı sıldırmek ıcın gorusmek olacak..olacagını pek sanmıyorum ama..

garantı bankasındakı bıreysel musterı temsılcısı ılede gorusecegım.bakalım ne olacak.

bu sure zarfında cok fazla kredı kartına basvurdum.sokakta dagıtanları tutunda iş yerıme gelen kart pazarlarlayanlara bıle basvurdum ama olmadı..

cok tesekkur ederım..
  • isott  (04.06.07 01:40:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.