[]

Football Manager 2012 vs. Football Manager 2014

İyi günler değerli suser arkadaşlarım. Her iki oyunuda uzun süre oynayanlara birkaç sorum olacak..

Kendimce FM 2013 faciasından sonra FM 2014 e başlama konusunda temkinliyim. Benim gözümde FM serisinin en oynanabilir en son oyunu olan FM 2012 yi (FM 2014 daha oynamadım), FM 2014 le kıyaslamanızı rica etsem olur mu?

1- Oynanabilirlik açısından? ( bu sorunun açıklaması: fm2013 teki gibi maç daha oynanmadan kaderiniz belirli mi? yani 11 tane ronaldo oynatsanız bile yenilecekseniz yeniliyor musunuz yoksa yaptıgınız taktik hamlelerle maçı dönderebiliyor musunuz? not: yazar burada sizin becerinizi değil, oyun motorunun bu imkanı verip vermediğini soruyor)

2- Gerçekçilik açısından? (özellikle transfer ücretleri)

3- küçük takımlarla büyük takımları yenebilme zorlugu? (ilk sorunun açıklamasına benzer)

4- FM 12'ye ve FM 14'e 10 üzerinden kaç puan verirsiniz sonuç olarak?

Teşekkürler..

Bu arada tekrar belirtmek istiyorum, asıl merak ettiğim fark, maç motorunun bize hangi imkanları sundugu.. yani fm 13'de (deneme amaçlı) yenildiğim bir maçı farklı kadrolarla ve farklı taktiklerle 7 kez daha oynadım, inanır mısınız hepsinde yine yenildim ve hatta rakibin gol attığı oyuncular ve gollerin geldiği dakikalar bile şaşmadı bu 7 maç boyunca. FM 13'ün böyle saçmalıklarına en fazla 1 sezon dayanabildim ve küfür edip sildim gitti.. Aynı şey FM 2014'de geçerli mi yoksa ona bi ayar çekmiş mi sigagames?

 
1- oynanabilirlik açısından oyuna ilk girdiğinde bok gibi bir arayüz karşılıyor seni. yıllardır oynarım, hiç bu kadar garipsememiştim. zaten bir saat bakınıp çıkmıştım. yaklaşık 1 ay sonra tekrar girdim oyuna ve iki sezon falan bitirdim. alışınca çok kötü gelmiyor yani. 11 tane ronaldo oynatsan bile yenileceksen yenilmiyorsun. yani, maç çevirebiliyorsun.talimatlar önemli bence.

2- transfer ücretleri de gerçekdışı sayılmaz aslında. ama satarken sıkıntı yaşıyorsun. mesela fenerbahçe'de oynarım ben hep. baroni'yi asla satamıyorum oyunun başında. hep kiralık gidiyor, sözleşmesi bitenek adar böyle bu. keza krasic de öyle.

birtakım transferlerim (fikir vermesi açısından):

dirk kuyt - 650k fulham'a (34 yaşında gitti)
jem karacan - 4.2m fenerbahçe'ye reading'den (25 yaşında geldi)
volkan demirel - 2.1m barcelona'ya (32 yaşında gitti)
r. meireles - 4m - sunderland'e (31 yaşında)
enes ünal - 4.2m - fenerbahçe'ye bursa'dan (17-18 yaşında geldi)
sow - 4m - hoffenheim'a - 29 yaşında (düzgün forma şansı vermedim ondan böyle oldu)

3- küçük takımlarla büyük takımları yenebilmek çok zor değil açıkçası. cl'de ön elemede atletico'yu eledim bu sezon.ilk maç deplasmanda 3-3 ikinci maç içerde 4-2. sonra ajax'a 4 attım gruplarda... hadi ajax'ı sayma, barça'yla selçuk şahin'in jübilesi için maç ayarlamıştım 2-1 yenildim ama pozisyon falan bularak.

4- fm 12'yi de oynadım ama pek hatırlamıyorum açıkçası ne yaptım ne ettim :)

bu arada: aynı şey fm 14 için geçerli değil ama fenerbahçe'yle man.u'yu, bayern'i yenmek kolay değil. yani çıkıp çıkıp girsen de kaybeden taraf pek değişmiyor. onun dışındaki maçlar için atıyorum, antep'le oynadın ve kaybettin, çıkıp girdiğinde bambaşka bir maç oluyor. fark atabiliyorsun yani.
  • rahip janick  (09.04.14 20:55:33) 
abi çok uzun yorum yapmayacağım. şu kadarını söyleyeyim verdiğim parayı geçtim fm 14'ün pcde kapladığı her bir bayta yazık yani. çok boktan. fm 12 ye patch kurup oyna.


  • congratulations  (09.04.14 20:57:55) 
beni de sarmadı ya. şöyle diyeyim fm 13'ü 350 saat falan oynamışım, fm 14 200 saat falan ve oynamıyorum şu an. oynamayı da düşünmüyorum. belki fm 15 çıkana kadar idareten oynarım bilmiyorum. fm 12 patch falan varsa onla devam et bence de.


  • xenophobe  (09.04.14 21:20:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.