[]

askere gitmek istemiyorum :(

Ekimde 30 olacagim. Universite okuyorum. Kamu gorevlisi oldugum icin devam zorunlulugu olan cok sevdigim universiteme gidemedim. Son siniftayim. Tecilim bittigi icin arastirmadan sorusturmadan gittim muayene oldum. Gecen gittim mayista askersin dediler bana.

Gelelim soruma: muayene oldugum halde gitmezsem ne olur. Calisirken as.iz.ler gelip gotururler mi aniden? Memuriyetime bi etkisi olur mu?


 
abi bu yaşa kadar aöf şansını düşünmedin mi hiç? muayene olduğun halde gitmezsen asker kaçağı olursun. alır götürürler.


  • ykyt  (09.04.14 18:51:26) 
Alip goturme isi nasil olur. Biraz zaman alir mi?


  • okiler  (09.04.14 18:56:04) 
neden gitmiyon?


  • ben smyrna  (09.04.14 18:56:21) 
mayısta askersin dediler dimi? atıyorum birliğe katılma günün olacak. gitmediğinde ansızın eve & iş yerine gelir alırlar. memursun bide, adresin falan hepsi mevcut.


  • ykyt  (09.04.14 18:57:10) 
eğer eğitim yoluyla vs bi şekilde resmi tecil şansın yoksa, götüreceğin malzemeleri yazmaya başlayalım sana. sıfır hazırlık ile gitme askere. zorlanırsın.


  • ykyt  (09.04.14 18:58:03) 
Bunu iyi demedin iste :( subeye gidip son senem okuyup bitirecem desem yardimci olmazlar mi acaba


  • okiler  (09.04.14 18:58:32) 
surec soyle isleyecek,

- muayene oldugun icin gitmemekten dolayi asker kacagi oldugun tespit edilecek ve goruldugun yerde yakalanip askerlik subesine getirilmen icin gbt denilen tarama sistemine ismin gececek.

- bu islemler hemen olmayacak, yani askere gitmedigin takdirde bulundugun sehre gore gbt kayitlarina gecmen 1-3 ay arasi surecek.

- eger muayene olmasaydin asker kacagi olarak degil, yas sinirindan dolayi bakaya durumuna dusecektin, ama korkma asker kacagi olarak bir defadan fazla yakalanirsan hakkinda dava acilir. onun oncesi durumlarda idari para cezasi alacaksin ki bu memuriyete etki etmiyor sanirim.

- memur oldugun icin kacmayi deneme, eger okulun bu sene bitiyorsa sene sonuna kadar evraklarla ugrasmadan rahat bir donem gecireceksin. gecmis olsun
  • 134340  (09.04.14 19:07:44) 
devlet kademesinde çalişiyorsanherturlu bilgin askerlik şubende mevcuttur.an itibariyle asker kaçağı durumundasın,kesin ve net bilgi ilk çevirmede koluna girer gotururler,devre kaybı olarak da askere paketlerler.


  • jamswety  (09.04.14 19:17:22) 
Madafaka eglence yok keşke eglenceden oturu bakaya kalsaydim.

Yardimci oldunuz cok tesekkur ederim. Ben uruguaya kaciyorum. Hakkinizi helal edin :))
  • okiler  (09.04.14 19:19:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.